Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Slovenský umelec na samotnom dne: Pre vážnu chorobu prišiel už aj o prsty na nohách!

Kazimír Kanala Zobraziť galériu (5)
Kazimír Kanala

BRATISLAVA - Najskôr úspech, potom pád! Tak s takýmto osudom sa stretol už nejeden umelec, ktorý žil bohémskym životom a zabudol na zadné vrátka. Tentokrát je reč o 70-ročnom karikaturistovi Kazimírovi Kanalovi prezývanom aj Kazo, ktorý namiesto vychutnávania si úspechu sa ocitol na samotnom dne bez blízkych i bez peňazí. A to nie je všetko. Vážna choroba ho dokonca pripravila aj o prsty na nohách...

Pred pár dňami jojkársky Top Star priniesol reportáž, ktorá mnohých divákov poriadne zaskočila. Išlo v nej o slovenského umelca Kazimíra Kanalu, ktorý sa ocitol na samotnom dne. Známi umelci sa však dohodli, že pomôžu kolegovi z brandže, ktorý trpí vážnou cukrovkou, kvôli ktorej prišiel už aj o prsty na nohách, a je bez peňazí aj rodiny.

Andy Hryc preto zorganizoval nedávno vo svojej galérii výstavu jeho karikatúr, ktoré sú vyše mesiaca na predaj. „Žiaľbohu, ten chlapec žil búrlivým život a zabudol na zadné dvierka. Tie dvierka sa mu zabuchli,“ skonštatoval o kamarátovej neľahkej situácii Hryc pre jojkársky Top Star. Samotný Kazo sa však vernisáže pre zlý zdravotný stav ani nemohol zúčastniť.

„Je mi ľúto, že tu nemôže byť, pretože je to smutné, keď vás lekári nepustia, že ten stav je tak vážny, že ani na tú svoju vernisáž nemôže prísť,“ priznala pre spomínaný jojkársky magazín jeho kamarátka, jazzová speváčka Adriena Bartošová. V júni dokonca plánujú umelci verejnú aukciu obrazov významných slovenských výtvarníkov a z výťažku sa pokúsia kamarátovi Kazovi zaplatiť 24-hodinovú starostlivosť.

Viac o téme: Kazimír Kanala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu