Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kramár bojuje proti rakovine: No toto od neho nečakajte!

Maroš Kramár Zobraziť galériu (5)
Maroš Kramár

BRATISLAVA – Strach nemá! Herec Maroš Kramár (57) má v poslednom čase veľa práce, no napriek tomu si nájde čas na to, aby podporil správnu vec. Roky je už tvárou projektu, ktorý bojuje proti rakovine prsníka, a tak nás zaujímalo ako je na tom zdravotne on aj jeho blízki.

Obľúbeného herca Maroša Kramára pozná snáď každý. Naposledy ho mohli Slováci vidieť v novom filme Únos, kde stvárnil postavu Predsedu a na margo toho sa objavil aj v parlamente, kde si dovolil povedať svoj názor na terajšiu politickú situáciu a Mečiarove amnestie. Okrem toho sa však umelec venuje aj charite a už roky je tvárou projektu istej kozmetickej firmy, ktorá každý rok usporadúva Pochod proti rakovine prsníka.

Zaujímalo nás preto, či aj on má strach z rakoviny. „Ľudia majú strach ísť na vyšetrenie, lebo že náhodou to chytia, ľudia sa boja dotknúť človeka, ktorý má rakovinu, lebo to chytia... To je nezmysel, úplný nezmysel. V politike je to isté. Nesmieme sa báť. Práveže, keď sa bojíme a že to neriešime, tak tá rakovina sa takto rozlieza,“ priznal umelec.

Zaujímalo nás, či pozná niekoho, kto trpí touto chorobou. „Mám šťastie, že nemám v rodine človeka, ktorý by tou chorobou trpel. Takže v tomto musím zaklopať, som šťastný človek. Možno preto nemám taký ten pravý strach z toho, chvalabohu. Ale je mojou povinnosťou, keď som bol oslovený, či by som neprepožičal tvár tomuto boju, tejto propagácii, podporiť to, to je to najmenej, čo herci a populárni ľudia môžu urobiť, preto aby pomohli,“ prezradil nám Kramár, ktorý však priznal, že nedodržuje to, na čo sám ľudí vyzýva. A to chodenie na preventívne prehliadky. „Nechodím, ale chcem,“ s úsmevom odvetil herec. Hoci nemá strach z tejto choroby, prezradil nám, že cíti, že jeho telo starne.

Čo ho zdravotne trápi, čo hovorí na rakovinu, aké ohlasy vyvolal film Únos, v ktorom účinkoval, i to, čo si myslí o politickej situácii sa dozviete z VIDEA.

Kramár rozhovor

Viac o téme: Maroš Kramár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu