Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Z Janka Lehotského je maliar: K 70. narodeninám si daroval výstavu v Košiciach

Janko Lehotský Zobraziť galériu (8)
Janko Lehotský (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Hudobník Janko Lehotský rozospieval Košičanov a predstavil svoje druhé ja. Už 16. apríla oslávi 70 rokov, a tak košická výstava bola jedným z prvých darov k životnému jubileu.

Janko Lehotský je predovšetkým známy ako skvelý muzikant, skladateľ a interpret. V Košiciach však predstavil i svoj ďalší talent, a to výtvarný. V Múzeu Vojtecha Löfflera otvoril svoju autorskú výstavu pod názvom - Moje druhé ja. Tvorbu koncipoval do troch blokov – obraz, kameň a drevo, doplnené pôsobivými veľkoplošnými fotografiami.

Z Janka Lehotského je
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)
Z Janka Lehotského je
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

„Ak moje dielo neulahodí návštevníkovi po umeleckej stránke, tak ho snáď aspoň rozveselí jeho názov,“ podotkol s úsmevom J. Lehotský. I keď vernisáž bola venovaná jeho výtvarnému dielu, nezaprel v sebe muzikanta a slávnosť osviežil spevom a hrou na klavíri. K spevu sa pridali i prítomní návštevníci a umelec čo-to prezradil aj o svojom živote. Napríklad i to, že v detstve bol jeho susedom František Krištof Veselý a s jeho dcérou chodil do školy. Výstava potrvá do 30. apríla 2017.

Viac o téme: Ján Lehotský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu