Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zabudnutá slovenská hviezda: Zo spievajúceho kaderníka invalid, trpí psychickým ochorením!

Takto vyzeral Martin Kittner pred niekoľkými rokmi. Zobraziť galériu (9)
Takto vyzeral Martin Kittner pred niekoľkými rokmi.

KOŠICE - Jeho videoklipy kedysi v hudobnej televízii Music box lámali rekordy sledovanosti a mladé dievčatá boli ochotné minúť celé svoje mobilné kredity, len aby sa pieseň ich miláčika dostala na pár minút na obrazovky. Spievajúci kaderník Martin Kittner (41), ktorý kedysi patril k slovenským hudobným fenoménom, sa však po niekoľkých rokoch spred svetiel reflektorov vytratil a rozhodol sa stiahnuť do úzadia. A my vieme prečo!

Prečítaj list, Utekám či Čítam ťa rád. Toto sú piesne, ktoré svojho času patrili doslova valcovali hudobné hitparády. Za všetkými stál spevák Martin Kittner, ktorý si vďaka svojmu druhému džobu a špecifickému účesu vyslúžil prezývku spievajúci kaderník, pod ktorou ho poznalo celé Slovensko.

A keďže okolo niekdajšej hviezdy bolo niekoľko dlhých rokov podozrivé ticho, rozhodli sme sa zistiť, ako sa má dnes. „Stiahol som sa do úzadia, nakoľko ma zasiahla choroba umelcov. Obmedzovala ma natoľko, že som nemohol nič tvoriť  a pracovať niekoľko rokov,“ začal svoje rozprávanie Martin.

A hoci sme si spočiatku mysleli, že hudobník hovorí o klasickom vyhorení, po chvíľke nás čakal obrovský šok. „Ide o maniodepresiu,“ upresnil nám Kittner, ktorý však v šesťročnom boji s týmto vážnym ochorením, ktorým trpí aj Richard Müller, nestráca nádej. „Úspešne sa liečim, aj keď som už, bohužiaľ, invalidný dôchodca,“ priznal otvorene Martin. Obrovský podiel na jeho liečbe majú podľa kaderníka fanúšikovia, vďaka ktorým svoj hudobný sen nevzdal a rozhodol sa kariéru opäť naštartovať.

Martin Kittner dnes napriek boju s nepríjemným ochorením vyzerá naozaj výborne.
Zobraziť galériu (9)
Martin Kittner dnes napriek boju s nepríjemným ochorením vyzerá naozaj výborne.  (Zdroj: archiv M.K.)

„Podpora mojich priaznivcov ma začala hnať dopredu a všetkými možnými spôsobmi mi pomáhajú ísť ďalej. Vraj nesmiem skončiť,“ povedal nám sympatický spevák, ktorý sa prednedávnom opäť pustil do práce. „Dejú sa okolo mňa nové veci. Samé spojené so znovu naštartovaním a pokračovaním vo všetkom, čo som robil kedysi. V týchto dňom sme s producentmi a kapelou každý deň v štúdiu a chystáme sa na veľký live koncert v Košiciach, nahrávame nové piesne na ďalší album a prvý pilotný singel je už aj vonku, volá sa V jazerách,“ teší sa Martin, ktorému v boji s neľahkým psychickým ochorením držíme palce, aby sa opäť mohol naplno venovať práci, ktorú miluje.

Ak ste aj vy zvedaví, ako vyzerá Martinov najnovší hudobný počin, pozrite si VIDEO. 

Viac o téme: Martin Kittner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu