Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Otec slovenskej speváčky za mrežami: Dva roky prázdnin... V rakúskom väzení ako v bavlnke!

Otec superstaristky Lucie Olešovej strávil dva roky v rakúskom väzení. Zobraziť galériu (7)
Otec superstaristky Lucie Olešovej strávil dva roky v rakúskom väzení.

BRATISLAVA/EISENSTADT - Spoveď o väzení! Jozefa Oleša, ktorého dcéra Lucia súťažila v SupeStar a dodnes sa živí spevom, zadržali v máji 2013 rakúski policajti. V aute mu našli 2,5 kg kokaínu, a tak putoval za mreže. Zo štyroch rokov si odsedel dva. Pre týždenník Plus 7 dní prezradil, ako ich v rakúskej väznici prežil.

Jozef Oleš bol skoro pred tromi rokmi prichytený v Rakúsku s kokaínom v aute. Podľa vlastných slov o tom, čo pri sebe má, ani netušil. Prevážal proste nejaké balíčky, za čo dostal 1500 eur. Súd ho však uznal vinným a naparil mu štyri roky. Za mrežami strávil dva. 

Práve v čase, keď nastúpil na výkon trestu, sa budova modernizovala. Všetko tam vyzerá moderne a pohodlne. „Neviem, ako je to na Slovensku, ale tam bolo všetko čisté. A keď je väzeň normálny, celý svet je tam normálny,” povedal Oleš pre Plus 7 dní. Vo väzení mal dovolené pracovať – robil šéfa práčovne. Za plácu si mohol nakúpiť v bufete. 

Keďže podnikateľ ovláda 6 jazykov, dostal na starosť aj knižnicu s medzinárodným obsahom. No poskytoval dozorcom aj prekladateľské služby. „S labilnejšími prípadmi, keď si trieskali hlavu o stenu alebo si chceli inak ublížiť, bolo treba komunikovať a upokojiť ich. Boli to často drámy,” prezradil. 

Inak si ale vraj v nápravnom zariadení za tie dva roky oddýchol. A za dobré správanie mal rôzne výhody. „Raz za dva týždne som mohol dostať na 48 hodín vychádzku. Bez obojka, nikto vás nekontroluje. Treba napísať adresu, kam chcete ísť,” uviedol Oleš, ktorý sa stretával hlavne s rodinou. Ako poznamenal, rakúske väzenie nevypustí človeka po odsedení trestu von ako úplnú trosku. 

Dcéra Jozefa Oleša Lucia sa kedysi zúčastnila slovenskej verzie SuperStar. Teraz sa živí spevom v Nemecku.
Zobraziť galériu (7)
Dcéra Jozefa Oleša Lucia sa kedysi zúčastnila slovenskej verzie SuperStar. Teraz sa živí spevom v Nemecku.  (Zdroj: Topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu