Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Smutné Vianoce Patrika Hermana: Prezradil, prečo nemá ani stromček

Patrik Herman
Patrik Herman (Zdroj: Facebook P.H.)

BRATISLAVA - Pre moderátora Patrika Hermana sa vianočné sviatky nemerajú množstvom koláčov, trblietavých ozdôb či milých darčekov. Vianoce si užíva najmä počas vianočných akcií s ľuďmi, ktorým počas roka pomáha.

„Obdobie Vianoc, Mikuláš, to je pre mňa trošku hektické obdobie takých krásnych predvianočných podujatí a stretnutí, ktorých je obrovské množstvo,“ prezradil Patrik Herman po tlačovej konferencii k jednému z charitatívnych projektov, do ktorého sa pred Vianocami stihol zapojiť. Vyťažené obdobie pred sviatkami obľúbenému moderátorovi nenechalo veľa času na zdobenie domácnosti či nakupovanie darčekov. Najväčším darom, ktorý môžeme dať, je však podľa neho náš vlastný čas a pomoc.

Novinár a moderátor sa každoročne zapája do mnohých dobročinných projektov, medzi ktoré túto zimu pribudla aj akcia Prianie pre rodiny spojená s Plesom v opere. Patrik Herman sa v rámci nej rozhodol pomôcť jednej z rodín so zdravotne postihnutou dcérkou, ktorú osobne odvezie na vyšetrenie do Českej republiky. „Pokiaľ ide o to venovať chvíľu svojho času, tak vlastne čo venujete? Je to len o nejakej vôli, že chcem. Iné prekážky tam naozaj neexistujú. Pokiaľ to je naozaj len o tom, aby človek venoval časť svojho času a aby bol užitočný, prečo to neurobiť?“ vyjadril sa Herman. Veľa svojho času venuje známy moderátor i združeniu Iskierka v Trnave, ktorá pomáha deťom s kombinovaným zdravotným postihnutím a ich rodičom. 

Vianoce si Patrik Herman užíva skôr v predvianočnom období, ako práve 24. decembra. „Paradoxne ja Vianoce nevnímam ako ten jeden deň - Štedrý deň. Už dva-tri roky dozadu som Štedrý deň prežil v práci, takže pre mňa neznamená práve ten 24. december najviac,“ prezradil moderátor. „Doma ani nemám vianočný stromček. Mám iba taký malinký, má asi 30 centimetrov, zospodu dáte batériu, zapnete a rozsvietia sa vám konáriky. Na tom stromčeku sú už zabalené darčeky, ozdoby a tak ďalej. Moje zdobenie vianočného stromčeka teda trvá asi 20 sekúnd. Nepovažujem to za také dôležité, postarať sa, aby to v domácnosti vyzeralo ako na Vianoce. Asi mám trošku iné priority, alebo to trochu inak vnímam,“ povedal Herman, ktorému na Štedrý deň najviac chýba otec, a preto si sviatky neužíva tak, ako predtým.

„Moje Vianoce nie sú Vianocami odkedy mi pred ôsmimi rokmi zomrel ocino, odvtedy to už nie sú pre mňa Vianoce. Možno sa ľudia budú čudovať, ale pre mňa majú Vianoce väčší význam predtým, keď ich prežívam s tými deťmi, dôchodcami a tak ďalej, ako samotný konkrétny deň, keď mi nadovšetko pri mne chýba milovaný človek, ktorého už nikdy pri sebe mať nebudem,“ dodal Herman, ktorý je presvedčený že láska a čas strávený s ľuďmi, ktorých máte radi, sú najdôležitejšie ingrediencie pokojných sviatkov. „Je krásne byť pred Vianocami s ľuďmi, ktorých ľúbite, ktorým na vás záleží a byť s ľuďmi, ktorých vaša prítomnosť poteší. Toto keď skombinujem, v tej chvíli som šťastný a spokojný,“ uzavrel.

Viac o téme: Patrik Herman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu