Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mária Čírová o vianočných darčekoch: Toto je šialená doba

Mária Čírová
Mária Čírová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Mária Čírová má dve malé deti, no s darčekmi to nepreháňa. Synovi a dcére dáva 1-2 drobnosti, no vidí vplyv ich kamarátov, ktorí chcú balíčkov pod stromčekom čo najviac. Podľa blondínky je v tomto dnešná doba trochu šialená.

Slovenská speváčka Mária Čírová si plánuje vychutnať na Vianoce najmä pokoj. „Pre mňa sú Vianoce takým obdobím, že naozaj, dvadsiateho prvého končím vianočné vystúpenia a potom už dávam na seba kuchársku zásteru a budem piecť koláče. To sú pre mňa Vianoce, pre mňa osobne,“ povedala v rozhovore pre agentúru SITA.

K vianočnej atmosfére podľa nej do veľkej miery prispievajú aj jej malé deti. „Pre nich to je čarovné, oni sa tak tešia na toho Ježiška, či príde a ako je to možné, píšu mu aj poštu. Tento rok sme ju odosielali dokonca dvakrát, lebo Hugo si našiel chybu, že nevyplnil smerovacie číslo a že to teda Ježiškovi nedoručia,“ prezradila. S partnerom Marošom Kachútom sa však podľa jej slov snažia deti viesť najmä duchovnou cestou.

„Snažíme sa ich tak korigovať, pretože Vianoce nie sú úplne o darčekoch, aj keď pre deti je to ťažké, však samozrejme, tiež sme boli malí... Ale rozhodli sme sa asi pred dvoma rokmi, že budeme deťom dávať len po jednom, dvoch darčekoch a nebudeme ich zásobovať. Hračkárstvo by síce mať mohli, ale vidím to, že deti tie hračky reálne nepotrebujú tak ako potrebujú napríklad náš čas. Je pre nich omnoho dôležitejšie byť s rodinou, hrať sa hry a tak. Mrzí ma, že nám ich tie ostatné deti trocha pokazili, nepriamo im totiž naznačili, že tých darčekov treba veľa, že jedna vec je málo. Kebyže sme sami na samote u lesa, tak by im úplne stačil jeden darček, dala by som im nejaký pekný pokreslený medovníček a bolo by. Decká totiž učíme my a toto ma strašne štve na tejto dobe, že nás tak uháňa a všetci sa len pýtajú 'Koľko si dostal a čo všetko? A u babky čo si dostal?' Hugi jeden rok dostal pod stromček iba takú drevenú kuchynku a videla som na ňom, že na druhý rok mal už očakávania. Je taká šialená doba troška, no ťažko hodnotiť, čo je dobré a čo zlé,“ poznamenala 27-ročná Trnavčanka. 

Drobnosti, ktorými chce tento rok svoje deti potešiť, má už dlhšie premyslené. „Zoe má tri roky, takže tú lákajú bábiky a rozprávky ako Ľadové kráľovstvo, takže keď jej kúpime Elsu a Annu alebo čokoľvek na ten štýl, tak to je pre ňu úžasné. Hugi je zas taký samostatný chlapček, ktorý dokáže byť sám so sebou aj päť hodín vkuse a stále niečo vyrába, strihá, modeluje, vyfarbuje, stavia lego, takže jemu dáme zas niečo také,“ prezradila mladá interpretka.

Viac o téme: Mária Čírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu