Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Priznanie Márie Čírovej: Toto je TOP človek v mojom živote!

Mária Čírová Zobraziť galériu (5)
Mária Čírová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Najväčším vzorom slovenskej speváčky Márie Čírovej bol od útleho detstva jej starý otec. "Dedko bol mojím vodcom. On bol vždy pre mňa človek, ktorý mal nad všetko brutálny nadhľad. Hltala som veci, čo mi rozprával,“ povedala v rozhovore.

Dedko s Čírovou trávil veľa času. "Od malička ma vodieval po škole na krúžky a poctivo ma čakal, na súťaže so mnou chodil, bol to prvý človek, ktorý bol stále pri mne,“ priblížila 26-ročná rodáčka z Trnavy. Starý otec interpretke zároveň od malička rozprával o živote. "Vždy mi hovoril o živote a o tom, na čom najviac záleží a ja som si to strašne zobrala k srdcu. Doteraz vychádzam z jeho slov, hoci dnes už nie je medzi nami, zomrel pred ôsmimi rokmi a vlastne preňho som zložila pesničku Chýbaš. On je pre mňa top človek, hrdina, môj deduško,“ poznamenala speváčka. 

"Hlavne mal ten nadhľad, ktorý mnohým ľuďom chýba. Jeho nedokázalo niečo len tak rozčúliť, ani veľmi vážne veci, čo sa v rodine stali. Všetko riešil slovami 'Nehádajme sa, je to zbytočné'. Alebo že sa niekto s niekým nebaví - to uňho neprichádzalo do úvahy. Vždy hovoril 'Život je tak rýchly, aby sme si to pokazili niečím takýmto a nevysvetlili si veci'. Strašne veľa mi do života dal,“ priblížila Čírová, ktorá práve vďaka dedkovým slovám dokázala počúvať svoje vnútro a v dvadsiatich rokoch sa rozhodla založiť si rodinu. 

"Práve vďaka dedkovi som sa v dvadsiatich rokoch dokázala rozhodnúť pre rodinu. Povedala som si oukej, kariéru mať je super, človeka to baví, lebo každý deň musíme niečo robiť a keď nás práca baví, tak je to úžasné, ale jedného dňa človek príde z tej práce domov a zdá sa mu všetko také prázdne. Bolo síce super, že som mala robotu a priateľov, ale jedného dňa prišiel ten moment, keď som si povedala, že sa cítim sama a pocítila som, že chcem rodinu a chcem sa o niekoho starať. Asi mi bolo málo,“ zasmiala sa známa hudobníčka. "No ja som taká, že pre mňa je rodina prvoradá, nebála som sa toho,“ dodala. 

Kolegovia z branže mladú speváčku od založenia rodiny spočiatku odhovárali. "Vtedy mi všetci z branže hovorili, že 'No tak ty si si to riadne pokašľala'. Ale ja som mala v hlave slová ľudí, ktorí si život prežili a stále som hovorila, že nič nie je stratené. Teraz vidím, že nič mi neušlo. Dnes sú všetky speváčky na materskej a ja pracujem,“ uviedla. 

"Už vtedy som to prijímala, chcela som dieťa a dobre viem, aké sú tie cesty v živote nevyspytateľné. Niekedy vás môžu vyraziť z roboty, ste úplne nešťastný a na druhý deň zrazu príde taká ponuka, že si hovoríte, panebože ďakujem, že ma vyrazili. Lenže to človek nikdy nevie, a to je na živote najťažšie - prijať tie veci, aj keď sú niekedy zložité. Človek nikdy nevie, čo ho čaká. Keď budem stará babka, tak pochopím, o čom to celé bolo a na čom najviac záležalo,“ poznamenala Čírová. "Je to úžasné, aký je ten život rozmanitý. Veľmi ma fascinuje, ako jednotlivé veci prichádzajú. Keď človek niečo začne, nadväzujú na seba,“ uzavrela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu