Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FOTO po výbuchu u Mojsejovej: Škoda je viac ako 11-tisíc eur!

Zobraziť galériu (5)

KOŠICE – Čo spôsobilo výbuch pri rodinnom dome sestry Nory Mojsejovej, je zatiaľ nejasné a výbušné zariadenie je predmetom policajnej expertízy. Odhadovaná škoda sa šplhá na 11-tisíc eur.

Ako sme už informovali, výbuch pri dome nastal v nedeľu podvečer. Našťastie nikto nebol zranený, ale explózia spôsobila rodine Nory Mojsejovej materiálnu škodu. Došlo k poškodeniu vchodových dverí a okolitých častí aj dvoch vedľajších rodinných domov. Celková odhadovaná škoda predstavuje viac ako 11.000 eur.

Na mieste bola vykonaná pyrotechnická prehliadka spolu so psovodom a služobným psom na vyhľadávanie ďalších výbušnín s negatívnym výsledkom. Vyšetrovateľ kriminálnej polície vykonal ohliadku miesta činu a spolu s kriminalistickým technikom PZ na mieste zaisťoval upotrebiteľné stopy.

Polícia skutok vyšetruje ako zločin všeobecného ohrozenia, zločin nedovoleného ozbrojovania a prečin poškodzovania cudzej veci. Páchateľovi v prípade vypátrania a dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra. „Všetky bližšie okolnosti tohto prípadu sú predmetom vyšetrovania,“ informoval nás krajský policajný hovorca Alexander Szabo.

Nora Mojsejová pred časom uviedla, že má pocit, že za útokmi stojí jej bývalý kamarát František Kabrheľ alias Versače. Nebol to prvý takýto útok. V lete tohto roku, neznámy páchateľ vhodil pred dom tri zápalné fľaše. Podpáliť dom sa však pokúšali už aj predtým. Taktiež jej pred rokom vyhorel butik. Ani jeden z týchto činov sa zatiaľ nepodarilo objasniť.

 

Viac o téme: KošiceSlovenskoNora Mojsejová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu