Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Česko a Slovensko v šoku: Karel Gott vraj zomrel... Dávajte si POZOR!

Na internete sa šíri správa, že ťažko chorý Karel Gott zomrel. Zobraziť galériu (5)
Na internete sa šíri správa, že ťažko chorý Karel Gott zomrel. (Zdroj: SITA)

PRAHA/BRATISLAVA - Legendárny Karel Gott (76) od konca októbra bojuje v jednej z pražských nemocníc so zákernou rakovinou. A v týchto chvíľach, keď sa celé Česko aj Slovensko obávajú o jeho život, sa začala internetom šíriť šokujúca správa - umelec vraj včera zomrel. Ide však len o nechutný podvod... Dávajte si pozor, ak naň naletíte, môže vás to vyjsť poriadne draho!

Koncom októbra museli maestra Karla Gotta náhle previesť do nemocnice. Prvé informácie hovorili o tom, že ho zradilo srdce a v krátkom čase musel podstúpiť chirurgický zákrok. Neskôr sa však ukázalo, že uznávaný český umelec bojuje so zákernou rakovinou lymfatických uzlín. 


Karla Gotta náhle previezli do nemocnice: Maestra zradilo srdce, čaká ho operácia! 

Maestro Gott na operačnom stole: Detaily zákroku! 

Vážna diagnóza maestra Karla Gotta: Rakovina! 


Fanúšikovia z celého Česka aj Slovenska sa preto doslova modlia za život mnohonásobného Zlatého slávika. No a v týchto chvíľach, keď je v tejto súvislosti v našich krajinách atmosféra naozaj vypätá, sa na internete začali šíriť šokujúce správy – maestro vraj včera v nemocnici zomrel. 

„R.I.P... Karel Gott :( Je mi ho ľúto... Bol to majster a bojovník! Čo na to hovoríte?“ objavilo sa pri príspevku so smutnou správou. Články aj s emotívnym popisom zdieľajú mnohí ľudia, no väčšinou o tom ani len netušia. Ide totiž len o nechutný podvod. Dávajte si pozor, ak naň skočíte, môžete sa kvôli tomu dostať do zbytočných problémov!  

Ako nám prezradil redaktor Lukáš Zachar z AndroidPortalu, väčšina z týchto klamlivých článkov totiž so sebou nesie aj viac či menej nebezpečný vírus. Jedným z nich je napríklad ten, ktorý prevezme kontrolu nad facebookovým kontom a bez toho, aby ste o tom vôbec vedeli, rozpošle vo vašom mene podvodnú správu. Jeho cieľom je nahnať na infikovaný web čo najviac ľudí, a tým zarobiť na reklame. 

Časté sú vraj aj prípady, keď sa čitateľovi po kliknutí na stránku objavia rôzne hlášky či odkazy na škodlivý softvér – tým si však menej technologicky zdatní ľudia môžu nainštalovať do počítača vírus. Ten následne môže získať prístup k všetkým zapamätaným prihlasovacím údajom.

„Najlepšou ochranou pred podobnými vírusmi je prevencia. Ak na sociálnej sieti narazíte na podobne bulvárny článok, overte si, z akého zdroja informácia pochádza. Pod každým článkom Facebook zobrazuje aj informáciu o tom, aký web ho publikoval,“ prezradil nám Lukáš Zachar z AndroidPortalu. „Úplne najrozumnejšie však spravíte, ak naň nebudete klikať a radšej si otvoríte priamo web média, ktorému dôverujete, kde sa informáciu pokúsite nájsť. Netreba zabúdať ani na inštaláciu antivírusového programu,“ dodal.

Podobné poplašné správy sa internetom šírili aj pred pár mesiacmi, keď mnohých Čechov a Slovákov oklamali, že zomrel pretekár Michael Schumacher, či minulý rok, keď sa tiež šírila informácia o smrti Karla Gotta. No veríme, že v tomto prípade platí staré známe – ak sa o niekom hovorí ako o mŕtvom, bude žiť ešte dlho. 

Na sociálnej sieti Facebook sa objavuje stále viac poplašných správ, ktoré tvrdia, že Karel Gott zomrel. Pravdou však je, že tieto stránky môžu prenášať nebezpečný vírus a užívatelia, ktorí tieto správy zdieľajú, často ani nevedia, že také niečo urobili.
Zobraziť galériu (5)
Na sociálnej sieti Facebook sa objavuje stále viac poplašných správ, ktoré tvrdia, že Karel Gott zomrel. Pravdou však je, že tieto stránky môžu prenášať nebezpečný vírus a užívatelia, ktorí tieto správy zdieľajú, často ani nevedia, že také niečo urobili.  (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu