Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Nemilé prekvapenie v kauze utečencov: Oblečenie od darcov rozhádzané po ulici... Čo na to Hrycová?

Wanda Hrycová sa vyjadrila k fotke rozhádzaného oblečenia v utečeneckom tábore. Zobraziť galériu (6)
Wanda Hrycová sa vyjadrila k fotke rozhádzaného oblečenia v utečeneckom tábore. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA/RAKÚSKO - Wanda Hrycová (37) a Petra Polnišová (39) si rozhnevali Slovákov kvôli pomoci, ktorú pred pár dňami poskytli imigrantom v susednom Rakúsku. Krátko po tom začala po internete kolovať fotka z rovnakého utečeneckého tábora, ktorá zachytáva oblečenie od darcov rozhádzané po ulici. K záberu sa vyjadrila aj známa producentka. Čo na to hovorí? Neľutuje, že im podala pomocnú ruku?!

Na Topkách sme vás vo štvrtok informovali, že herečka Petra Polnišová a producentka Wanda Hrycová si proti sebe poštvali pol Slovenska. Dôvodom bola ich iniciatíva pomôcť imigrantom v utečeneckom tábore v Rakúsku. Fotky z ich dobrého činu okamžite obleteli internet, no namiesto pozitívnych reakcií si známe ženy vyslúžili na svoju adresu len veľkú dávku drsnej kritiky. 


Polnišová a Hrycová v šoku: Poštvali si proti sebe Slovákov... Naložil im aj Ibrahim Maiga! 


Krátko po tom, čo umelkyne zverejnili na sociálnych sieťach zábery zo svojej návštevy, začala sa na sociálnych sieťach šíriť snímka z rovnakého rakúskeho tábora. Na tej sú zachytené krabice a kusy oblečenia, ktoré imigrantom evidentne priniesli darcovia, porozhadzované po ulici. Pri fotke sa objavil aj komentár, ktorý bol zjavne písaný s poriadnou dávkou irónie: „Imigranti z rakúskeho tábora v Traiskirchene ďakujú Polnišovej a Hrycovej za oblečenie. Veľmi si to vážia a dúfajú, že niečo donesú aj nabudúce.“ Ako sa dalo očakávať, táto snímka medzi ľuďmi rozpútala ešte väčšie vášne. 

K fotke sa preto rozhodla vyjadriť aj samotná prominentná dobrovoľníčka Wanda Hrycová. Na svojom profile na sociálnej sieti Facebook k tomu napísala siahodlhý status. „Včera sa na nete objavila fotka z Traiskirchenu, kde boli po ulici rozhádzané veci, ktoré do tábora priniesli utečencom donori (darcovia, pozn. red.). Na webe sa množia pobúrené reakcie a otázky, či má zmysel pomáhať niekomu, kto ‚si to neváži‛. Na základe toho, čo som videla na vlastné oči, môžem povedať len toľko, že fotky sú naozaj z Traiskirchenu. Je tam 4000 ľudí, ktorí bývajú v katastrofálnych podmienkach, potrebujú špecifické veci, ktorí si z darovaných vecí vyberú, zvyšok nemajú kde skladovať,“ uviedla veci na správnu mieru producentka. 

Podľa plavovlásky je situácia na ulici taká, aká je, pretože zlyhala organizácia zo strany Rakúšanov. „Podľa môjho názoru mali tú pomoc koordinovať,“ prízvukuje, zároveň však dodáva, že je už všetko tak, ako má byť. „Už je všetko ok, dostali to pod kontrolu Caritas, ktorí už pravidelne aktualizujú výzvy a usmerňujú donorov,“ dodala Hrycová na webe. 

Wanda Adamik Hrycová sa na svojom profile na sociálnej sieti Facebook vyjadrila k fotke rozhádzaných vecí v utečeneckom tábore v Traiskirchene.
Zobraziť galériu (6)
Wanda Adamik Hrycová sa na svojom profile na sociálnej sieti Facebook vyjadrila k fotke rozhádzaných vecí v utečeneckom tábore v Traiskirchene.  (Zdroj: Facebook)

Táto fotka rozhádzaného oblečenia po ulici koluje aktuálne po internete.
Zobraziť galériu (6)
Táto fotka rozhádzaného oblečenia po ulici koluje aktuálne po internete.  (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: Wanda Hrycová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu