Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vojna medzi hercami?! Známy umelec nakydal na mladých kolegov!

Ivan Tuli Vojtek aktuálne účinkuje v seriáli Divoké kone. Zobraziť galériu (6)
Ivan Tuli Vojtek aktuálne účinkuje v seriáli Divoké kone.

BRATISLAVA - Zobral si ich na paškál! Ivan Tuli Vojtek (53) bol kedysi mimoriadne obľúbeným hercom, ktorý hral v množstve filmov a inscenácií. V umeleckej brandži je už viac ako tri desaťročia, no televízni diváci ho desať rokov na obraze nevideli. Až pokiaľ neprijal ponuku hrať v jojkárskom seriáli Divoké kone. Pred pár dňami na predpremiére druhej série tohto počinu sme známeho herca vyspovedali a otvorene nám povedal, čo si myslí o mladšej generácii kolegov. Servítku si pred ústa rozhodne nekládol.

Toto sa len tak nevidí! Ivan Vojtek patrí k staršej generácii hercov, ktorá v tejto brandži už čo-to preskákala. Hoci nakrútil množstvo filmov a inscenácií, takmer desať rokov ho na televíznych obrazovkách nebolo vidieť. Až tento rok sa objavil v jojkárskom rodinnom seriáli Divoké kone, kde hrá ošetrovateľa koní, slobodného 50-tnika Veľkého Johna. A objaví sa aj v druhej sérii.

Pred pár dňami televízia odvysielala špeciálnu predpremiéru úvodnej časti, kde sa zišli herci, štáb i novinári a my sme Tuliho pri tejto príležitosti aj vyspovedali. Zaujímalo nás, ako hodnotí mladé talenty a čím to je, že dnešná generácia hercov pôsobí na obrazovkách úplne inak ako tá stará.  

„Nemám právo súdiť ani hodnotiť kolegov, to mi Boh neprináležal. Jediné, čo mi bohyňa umenia dala do vienka, je možno trošičku viac pokory ako u tých mladších. Ale ja stále hovorím, že je to naša chyba. Nás starší bili a fackovali, my sme to už nedokázali. To je asi tým, že to tá mlaď už nechce. Ešte stále verím v to, že sa to obráti, že budú chcieť sa aj od nás trošičku čomusi priučiť. Že ešte stále existuje ľ, dĺžeň, či ä. Je to o pokore,“ povedal nám Vojtek, ktorý toho ale mladým kolegom zazlieva oveľa viac.

„Prídu nepripravení, či nevedia texty, už aspoň to, tento element, naučiť sa to. Nás by zabili, zjedli, zožrali, oškvarky by zo mňa urobili, keby som sa nenaučil texty,“ rozhorčil sa herec, pre ktorého takéto nedostatky na pľac jednoducho nepatria.  

Ako sám tvrdí, dnes je herectvo už o niečom inom. „Je to pásová výroba. Ale stále treba mať oči, uši, ústa otvorené. Učiť sa, učiť sa, učiť sa,“ snaží sa aspoň trocha poradiť mladým kolegom Vojtek, aby ich herecký výkon bol o čosi uveriteľnejší. Nechajme sa prekvapiť, či si aspoň niektorí z jeho slov niečo zoberú.

VIDEO: IvanTuli Vojtek o Divokých koňoch a dnešnej generácii hercov

Ivan Tuli Vojtek

 

Viac o téme: Ivan Tuli Vojtek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu