Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Chudík je vo vážnom stave: Zápal pľúc sa vrátil, blízki sa obávajú najhoršieho!

Ladislav Chudík
Ladislav Chudík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Herecká legenda Ladislav Chudík (91) je stále v nemocnici. Ťažký zápal pľúc pretrváva už viac ako mesiac, preto je manželka Alena (66) v neustálom strachu. Akoby toho nebolo málo, k zápalu pľúc sa pridali aj ďalšie komplikácie a Chudík potrebuje celodennú starostlivosť lekárov.

Ako informoval portál pluska.sk, Chudík je vo vážnom stave a jeho blízki sa obávajú najhoršieho, povedala so smútkom v hlase jeho manželka Alena Chudíková (66). Ladislav Chudík totiž zápal pľúc prekonal pred mesiacom, no rehabilitácia ani lieky nezaberajú a pridružili sa aj ďalšie komplikácie, kvôli ktorým sa zápal vrátil a hercov stav je naďalej vážny.

„Môže sa to zvrtnúť. Nevie vykašliavať a teraz predovšetkým potrebujeme, aby jedol. Ale s prijímaním potravy má veľké ťažkosti. Lekári musia dávať veľký pozor na to, ako je, aby mu pri tom nezabehlo. Lebo mnohým ľuďom často zabehne, ale vo vysokom veku je to veľmi vážne. Stále je to veľký otáznik.Teraz už je to na tom človeku. Personál sa však snaží pomôcť,“ opísala pre portál pluska.sk hercova manželka jeho trápenie. 

Aj z ďalších slov jeho manželky bolo jasné, že jeho stav je vážny. Prepustenie z nemocnice je zatiaľ v nedohľadne a hercovi spôsobuje problémy aj dlhé ležanie. Všetci však dúfajú, že sa hercov stav čoskoro zlepší a z nemocnice pôjde v zdraví domov.

Viac o téme: Ladislav Chudík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu