Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Tuk na bokoch vs. celulitída: Naše aktuálne víťazky Miss podľa odborníkov!

Denisa Vyšňovská (vľavo) z Miss Universe versus Lujza Straková z Miss Slovensko Zobraziť galériu (10)
Denisa Vyšňovská (vľavo) z Miss Universe versus Lujza Straková z Miss Slovensko

BRATISLAVA - Súboj najkrajších Sloveniek! Už týždeň vládnu v našej krajine dve kráľovné krásy. Uznávaní odborníci pre topky.sk zhodnotili, aké sú plusy a mínusy Miss Universe SR 2015 Denisy Vyšňovskej (20) a Miss Slovensko 2015 Lujzy Strakovej (20). Vy svoj názor môžete vyjadriť v ankete pod článkom.

Denisa Vyšňovská (20) Lujza Straková (20)
Miss Universe SR 2015 Miss Slovensko 2015
176 cm, 85-62-89 182 cm, 90-61-92
Tuk na bokoch vs.
Zobraziť galériu (10)
Tuk na bokoch vs.
Zobraziť galériu (10)
Tuk na bokoch vs.
Zobraziť galériu (10)
Tuk na bokoch vs.
Zobraziť galériu (10)
Tuk na bokoch vs.
Zobraziť galériu (10)
Tuk na bokoch vs.
Zobraziť galériu (10)

Saša Jány, modelingový expert
Zobraziť galériu (10)
Saša Jány, modelingový expert

Celkovo musím zhodnotiť, že v oboch súťažiach Miss nepatril tento ročník medzi najsilnejšie. Ťažko sa dievčatá posudzujú, lebo už sa úplne vytratila prirodzenosť. Finalistky majú na všetkých fotkách a prezentáciách kvantum mejkapu a líčenia, vlny vo vlasoch... Keďže som prenosy nevidel, ťažko sa mi hodnotí osobnosť víťaziek, môžem okomentovať len výzor z fotografií. 

Denisa má lepšiu postavu, na čo sa v Miss veľmi dbá. Má krásne vlasy. Je trochu menej fotogenická ako Lujza. 

Lujza má tiež krásne vlasy a veľmi pekný úsmev. Skôr inklinuje ku kategórii komerčnej modelky ako jej kolegyňa. 

Zora Czoborová, cvičiteľka, bývalá fitneska
Zobraziť galériu (10)
Zora Czoborová, cvičiteľka, bývalá fitneska

Denisa Vyšňovská, Miss Slovensko 2015

Je nádherná a pôsobí veľmi sviežo. Má úžasný úsmev a drive krásky, ze ktorou sa musíte obzrieť. Patrí na svetové móla, no zároveň z nej vyžaruje niečo milé. Má peknú, symetrickú tvár, taktiež krásne, zdravé vlasy, mandľové oči a dokonalé pery. 

Postava: Má peknú, symetrickú stavbu kostí, šírka bokov a ramien je približne rovnaká. Myslím, že táto mladá dáma sa venuje pravidelnému pohybu a jej postava je výsledkom cvičenia a kvalitnej stravy. Avšak všetko sa dá zlepšovať. 

V jej prípade by som popracovala najmä na malej vrstve tuku v oblasti bokov a na spevnení zadočku. Odporúčam najmä špeciálne cviky, ktoré ho opticky zaguľatia, aby nepôsobil plochým dojmom. Tiež môže pod odborným dohľadom trénera pravidelne zvyšovať celkový tonus tela, aby pôsobilo pevne pri chôdzi na pódiu. Jej postave by pridali na estetike oblejšie tvarované ramená a pevnejšie paže. Pôsobí ladne a dostatočne štíhlo, takže chudnúť by už nemala. Pre mňa je to taká žiariaca gazela. 

Lujza Straková, Miss Slovensko 2015

Veľmi milo pôsobiaca mladá dáma. Má krásne vlasy, trochu menšie oči a dominantnejšie rysy nošteka. Avšak úsmev, pery a lícne kosti z nej robia krásavicu. Od začiatku som ju mala medzi tromi top favoritkami. 

Postava: Táto nádherná sexi žena sa určite venuje alebo venovala aktívnemu športu. Má krásne ramená a paže, úžasne štíhly driek aj pekné úzke, ale žensky oblo vytvarované boky.

Problémom sú stehná, najmä ich horná časť. Odporučila by som jej ich do svetovej súťaže zoštíhliť a spevniť. Aj zadoček je problém. Pri chôdzi pôsobí plocho, mäkko, na fotke dokonca s náznakom celulitídy prechádzajúcej až na stehná. Treba spevňovať, spevňovať a makať vo fitku. 

Najväčší nedostatok vidím v asymetrii medzi dĺžkou trupu a dolnými končatinami. Lujza však nesúťaží vo fitnes, kde by sa jej tento hendikep ťažko prepiekol, ale v Miss. Musí so svojimi poradcami využiť všetky čarovné kamufláže – opätky s vysokou platformou, šaty, ktoré zdôraznia úzky pás a posunú ho o dva-tri centimetre hore, vyššie strihnuté plavky a určite nie jednodielne, aj keď viem, že v súťaži si nemohli vyberať. 

PS: Dievčatá, dúfam, že sa neurazíte a moje slová skôr zoberiete ako dobre mienené rady. 

Alexandra Novotná, majiteľka kliniky krásy
Zobraziť galériu (10)
Alexandra Novotná, majiteľka kliniky krásy

Krásne mladé dievčatá, obidve sú dobrou voľbou. Tmavovlasá Denisa má úzku V-shape tvár a to je aj momentálnym trendom v estetike v rámci úprav. Pre mňa je zaujímavejšia blonďavá Lujza, ktorá je slovanskejší typ. K tomu patria aj trochu širšie stehná s náznakom celulitídy. Keďže celosvetovým trendom je prirodzenosť a celulitída patrí k ženskému telu tak ako hormón estrogén, nie je vhodné túto drobnú odchýlku kritizovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu