Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Markíze sa veci vymkli z rúk: Za tieto nechutnosti zaplatia!

Televízia Markíza zašla v seriáli Chlapi neplačú priďaleko. Zobraziť galériu (6)
Televízia Markíza zašla v seriáli Chlapi neplačú priďaleko.

BRATISLAVA - Poriadne to prehnali! Televízia Markíza už dlhší čas čelí kritike za neprimeranú mieru násilia a krutosti vo svojich rodinných seriáloch. O niektorých prípadoch nevhodného až drastického deja informovali aj topky. Najnovšie zasiahla aj Rada pre vysielanie a retransmisiu, ktorá stanici zo Záhorskej Bystrice udelila pokutu.

Diváci mali pravdu! Televízia Markíza vysiela dva rodinné sériály. Na fanúšikovských stránkach Búrlivého vína aj počinu Chlapi neplačú sa však už dlhšie objavujú nespokojné komentáre. Projekty totiž na ľudí pri televíznych obrazovkách vôbec nepôsobia pohodovým, oddychovým dojmom.

Snáď najviac kritiky schytali v Záhorskej Bystrici za násilie v Chlapi neplačú. Ešte v novembri bola odvysielaná časť, v ktorej mala Nora (Petra Vajdová) ruku vo zveráku a úderom silného kladiva jej bola zlomená.


Zhnusení diváci kritizujú brutálne praktiky na Markíze: Je to choré, vymklo sa vám to z rúk!


Týmito praktikami odvysielanými v podvečerných hodinách sa zaoberala aj Rada pre vysielanie a retransmisiu. Na tohtotýždňovom zasadnutí prišla k záveru, že tieto scény určite neboli vhodné pre divákov už od 12 rokov, ako to piktogramom v rohu obrazovky hlásala televízia. „V tejto scéne je jednoznačne zobrazené kruté ubližovanie, intenzívny zásah do telesnej integrity ľudskej bytosti – postavy Nory, kde ju útočníci fyzicky týrajú a v tomto prípade je sprievodným znakom absencia ľútosti nad takýmto konaním,” uviedla kancelária rady.

Markíza tak porušila paragraf o ochrane maloletých a dostala za svoje konanie pokutu 3000 eur. Nejde o vysokú sumu, ale určite by mala byť pre televíziu výstrahou. Asi by nebolo márne naozaj sa zamyslieť nad reakciami ľudí, ktorí seriály sledujú, a pri ďalších projektoch sa podobným chybám vyhnúť. Odliv divákov by totiž mohol zabolieť viac ako finančná sankcia...

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu