Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nové diely markizáckej Hornej Dolnej: Zlé správy pre hercov!

Scenáre na nové časti Hornej Dolnej zrejme hlavných predstaviteľov veľmi nepotešia. Zobraziť galériu (10)
Scenáre na nové časti Hornej Dolnej zrejme hlavných predstaviteľov veľmi nepotešia.

BRATISLAVA - Po novom to bude iné! Markizácky seriál Horná Dolná už po prvých dieloch zožal u divákov veľký úspech. Televízia sa preto v týchto dňoch už intenzívne pripravuje na výrobu ďalších častí. Ako sa nám však podarilo zistiť, v druhej sérii by mali nastať podstatnejšie zmeny. Tie s najväčšou pravdepodobnosťou zasiahnu najmä známych hercov v hlavných úlohách. A zrejme ich veľmi nepotešia.

Televízia Markíza začiatkom roka pustila na obrazovky Hornú Dolnú, ktorá mala v podstate len vyplniť vysielací čas v priebehu menej lukratívnej zimnej sezóny. Svedčí o tom aj fakt, že v Záhorskej Bystrici pripravili iba osem dielov seriálu. No už po prvých častiach si diváci tento počin obľúbili natoľko, že sa sledovanosťou približuje k legendárnym Susedom. A to sa doposiaľ nepodarilo ani jednému zo slovenských sitkomov.

Televíziu preto v týchto dňoch už naplno zamestnávajú prípravy na natáčanie pokračovania. No scenáre nových epizód známych hercov príliš nepotešia. Podľa našich zistení totiž tvorcovia plánujú ich postavy trochu posunúť do úzadia. Cieľom filmárov je do druhej série obsadiť viac bežných ľudí z dediny Nová Lehota, kde sa markizácky seriál vyrába. „Už by to nemalo byť primárne o profesionálnych hercoch. Po novom by si mali oveľa viac zahrať skutoční obyvatelia obce,“ prezradil nám zdroj zo zákulisia. 

Seriál tak možno niekoľkým dedinčanom doslova zmení život. Vďaka pripravovaným novinkám sa z neznámych obyvateľov Novej Lehoty môžu zo dňa na deň stať hotové televízne hviezdy. Veď už teraz prúdia do seriálovej obce davy turistov. „Veľa ľudí sa chodieva pozerať, kde sa seriál natáčal,“ dozvedeli sme sa na miestnom úrade.

Zato známi herci už nebudú mať zrejme na ružiach ustlané. Menej priestoru pred kamerami logicky znamená menší počet natáčacích dní a s tým súvisia aj oklieštenejšie honoráre. Paradoxne tak môže dôjsť k situácii, že hoci obľúbenosť počinu stúpa, ich plat bude klesať. Veď aj v Čechách už režisér Zdeněk Troška veľakrát dokázal, že sa oplatí staviť na hviezdy z ľudu. Aj v trilógii Slunce, seno vďaka tomu vyrobil veľa muziky za málo peňazí. Uvidíme, či sa to podarí aj na Slovensku s Hornou Dolnou. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu