Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KDH má novú hovorkyňu: Stane sa ňou moderátorka z kontroverzného videa Žembová

(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA – Za KDH bude hovoriť bývalá mníška. Od budúceho týždňa sa novou hovorkyňou hnutia stane televízna moderátorka spravodajstva RTVS Natália Žembová. Tá kedysi tri roky pôsobila ako rehoľná sestra v misijnej kongregácii služobníc Ducha Svätého.

Neskôr sa vydala, dnes má tri deti a je na materskej dovolenke. Pred ňou pracovala ako moderátorka RTVS. V televízii pôsobila od roku 2006. Pred referendom účinkovala Žembová v spote Aliancie za rodinu, ktorý slovenské televízie odmietli odvysielať. V spote hrala matku chlapca, po ktorého si prišiel adoptívny pár, dvaja homosexuáli.

Vo funkcii hovorcu končí Matej Kováč, ktorý zastával túto funkciu od roku 2010. Ten sa stal v decembri expertom KDH pre obranu. Expert KDH je podľa stanov hnutia súčasťou Konzília, ktoré je poradným orgánom predsedu a predsedníctva hnutia. Experti Kresťanskodemokratického hnutia sú odbornými poradcami pre jednotlivé rezorty vládnej politiky.

Predsedníctvo hnutia môže v prípade potreby rozhodnúť o vymenovaní niekoľkých expertov hnutia v rámci rezortu a o rozdelení ich zodpovednosti. Expertov hnutia do funkcie vymenúva a odvoláva Predsedníctvo spravidla na svoje funkčné obdobie. KDH má s novými expertmi spolu 19 takýchto poradcov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu