Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Celebritný Štedrý večer: Ako ho oslavujú Pauhofová, Krainová či Šóošová?

Vianoce u celebrít Zobraziť galériu (6)
Vianoce u celebrít (Zdroj: SITA, Ján Zemiar, FB)

BRATISLAVA - Miss Slovensko 2014 Laura Longauerová, ktorá sa len pred niekoľkými dňami vrátila zo svetovej súťaže Miss World v Londýne, plánuje vianočné sviatky stráviť doma v Detve. „Tohtoročné Vianoce tak isto ako všetky predošlé, budem tráviť spolu so svojou rodinou doma v Detve. Nikde inde si ich predstaviť neviem, pretože tento čas mi vždy pripomenie detstvo a veľmi sa teším na spoločné pozeranie rozprávok, varenie, pečenie a relaxovanie,” prezradila.

Ako ďalej uviedla, rodinné tradície sa u nich doma vždy poctivo dodržiavajú. „Myslím si, že máme tradičný slovenský Štedrý večer. Od rána vyvárame kapustnicu, zemiakový šalát s rybou, opekance, pripravujeme stôl. Čo robím veľmi rada, je ukladanie ovocia, oplátok a hlavne darčekov pod stromček. Pred večerou si umyjeme ruky v nádobe, kde sme vhodili mincu a ideme k stolu. Pomodlíme sa, požehnáme svätenou vodou a ideme jesť,” pokračovala v rozprávaní Longauerová.

„Počas jedla neodchádzame od stola a po večeri rozkrojíme jablko a spolu s bratom sa doslova vrhneme na darčeky - to nám zostalo od detstva. Potom pozeráme spoločne slovenskú klasiku, Popolušku, a večer ideme na polnočnú omšu. Už sa neviem dočkať tohto dňa, je to pre mňa najkrajšia časť v roku,” vyznala sa úprimne.

Lívia Longauerová
Zobraziť galériu (6)
Lívia Longauerová  (Zdroj: SITA)

Riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína Chomisteková si nedokáže predstaviť, že by bola na Vianoce bez svojich najbližších. „Pre mňa je rodina v mojom živote veľmi dôležitá. Tieto sviatky sú krásne. Človek by ich mal tráviť s ľuďmi, ktorých má najradšej. Pre mňa je to moja rodina, ktorá žije na Orave. Určite tam budem tak dlho, ako sa bude dať. Už sa na to veľmi teším. Je nás dohromady šesť, sme štyria súrodenci, tak je to vždy veľmi krásne,“ povedala Miss Slovensko 2013. „Všetci sme už odrastení, každý je inde. Sestra len pred pár dňami priletela z Mexika. Veľmi som sa na ňu tešila, pretože bola odcestovaná osem mesiacov,“ dodala Chomisteková.

Karolína Chomisteková
Zobraziť galériu (6)
Karolína Chomisteková  (Zdroj: SITA)

Slovenskú herečku Táňu Pauhofovú počas Vianoc nikto neodtrhne od stromčeka, jedla a jej najbližších. „Vianoce si dokážem úplne najviac užiť, lebo vždy je to obdobie, ktoré trávim s mojimi najbližšími, ktorých ľúbim a tým, že hrám až dvadsiateho šiesteho, tak vždy viem, že tie tri dni predtým sú len naše,“ povedala s úsmevom. „Nikto ma neodtrhne od stromčeka, od jedla, od mojich ľudí a od rozprávok,“ zasmiala sa. „Nemám síce tú potrebu vidieť každý rok na Vianoce Popolušku a Mrázika, ale tie rozprávky k tomu tak patria, je to také čarovné. Jediné, čo mi chýba, je sneh,“ vyslovila sa atraktívna herečka.

Táňa Pauhofová
Zobraziť galériu (6)
Táňa Pauhofová

Slovenská moderátorka Lenka Šóošová bude Vianoce tráviť doma s rodinou. „Vianoce mám veľmi rada, no raz dávno, v roku 2004, som bola na Vianoce mimo domova v Thajsku a vtedy tam bola cunami, tak som si povedala, že už nikdy viac na Vianoce do zahraničia neodídem,“ povedala štíhla brunetka. „Ja sa na tieto sviatky teším, ale nie kvôli darčekom alebo deťom, ale preto, že sme celá rodina spolu,“ dodala v rozhovore.

Lenka Šoóšová
Zobraziť galériu (6)
Lenka Šoóšová  (Zdroj: Topky.sk)

Česká topmodelka Simona Krainová bude tohtoročné sviatky tráviť už tradične so svojou rodinou. „Vianoce budem tráviť doma s rodinou, so svojimi chlapcami, dorazia aj moji rodičia, mamička manžela a tiež dedko Karel Vágner. Čím sú chlapci starší, tým viac vnímajú atmosféru a preto sa na Vianoce veľmi teším,” vyznala sa Krainová.

Na Štedrom dni má najradšej slávnostnú atmosféru, ktorá visí vo vzduchu na každom kroku. „Už od rána u nás vládne slávnostná a hlavne natešená nálada na Ježiška. Tento rok si Štedrý deň už viac užije aj mladší syn Bruno, ktorý začína týmto veciam rozumieť. Určite pôjdeme na prechádzku vianočnou Prahou, aby sme si to čakanie na Ježiška skrátili. Mňa čaká príprava večere a hra na Ježiška,” priznala s úsmevom modelka. 

Tradície sú pre mamu dvoch malých synov úzko späté so spomienkami na vlastné detstvo. „Od tej doby, čo mám deti, tak pečiem cukrovinky, miešam zemiakový šalát a vyprážam kapra. Mám rada vianočné doplnky, takže máme vyzdobený celý byt. Keď som bola malá, tak sme si s rodičmi vždy na Štedrý deň rozkrajovali jabĺčko a šupky posielali po vode, takže sa snažím dodržať tieto tradície,“ uviedla ďalej Krainová. 

Simona Krainová
Zobraziť galériu (6)
Simona Krainová  (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu