Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vianoce u populárnych interprétov: Takto trávia sviatky hudobné legendy!

Ako trávia Vianoce hudobné legendy? Zobraziť galériu (5)
Ako trávia Vianoce hudobné legendy? (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poprední slovenskí aj českí interpreti budú mať o pár dní za sebou ďalší a v prípade väčšiny aj úspešný rok. Celoročný kolotoč v hudobnom a zábavnom biznise radi vymenia za chvíle pokoja počas vianočných sviatkov. Zhodli sa na tom Miro Žbirka, Kamil Peteraj, Helena Vondráčková aj Michal Malátný.

„Vianoce sú pre mňa relax, aj si ešte spomeniem na momenty zo skončeného turné. My sme vždy na Vianoce u Katkiných rodičov, kde ma nikto netrápi prácami v kuchyni, ale aj ja pomôžem. Stresu je dosť až do 23. decembra, tak chcem Vianoce bez stresu,“ povedal pre Miro Žbirka. Vianoce u Žbirkovcov mali už v auguste. Vysvetlenie je jednoduché, v auguste nakrúcali videoklip k piesni Vianočná (O prímerí), ktorý si fanúšikovia nájdu na novom DVD albume The Best Of Video & Rarity. Niektoré obrázky sme nakrúcali u nás na chalupe, tak som v lete musela ozdobiť aj vianočný stromček, len som mala obavu, aby k nám neprišli susedia, čo by si pomysleli,“ doplnila Mekyho manželka Katka Žbirková.

Naše Vianoce budú konvenčné, budeme doma, máme malú vnučku, budeme sa z nej tešiť. My sme boli vždy orientovaní na Vianoce trávené doma, nikam necestujeme. Zatvoriť dvere, pustiť si krásnu hudbu, niečo dobré zajesť, to je ten najlepší spôsob. K Vianociam patrí hlavne baroková hudba, krásne slovenské koledy, to je taký čas, keď si to môže človek užiť v pokoji. Keď už počúvať koledy, keď nie na Vianoce. Je veľa nádhernej hudby, ktorá bola inšpirovaná vianočným pokojom. A my si tie sviatky vieme predĺžiť až do Troch kráľov,“ uviedol textár a básnik Kamil Peteraj. 

„Vianoce pre mňa znamenajú čas pokoja. Nenechávam sa strhnúť predvianočným naháňaním. Tiež budem kupovať darčeky, zdobiť dom, piecť, koláče dostanem, pretože mám báječnú kamarátku na Morave, ktorá ma tým zásobuje a pečie skvele. Budeme jeden deň s celou rodinou, vždy prídu k nám. Neďaleko nášho domu v Kytíne v lese je nádherná „hospůdka“, ktorá sa volá Malá svätá hora, vedľa nej je kaplnka, je to veľmi romantické, tam ma aj manžel požiadal o ruku, tam si počas sviatkov urobíme prechádzku s rodinou,“ povedala speváčka Helena Vondráčková. 

„My sme ten najkrajší darček dostali, narodila sa nám druhá dcérka Frida. My Vianoce oslavujeme tak, že si Štedrý deň urobím už o deň skôr, aby sme ten pravý Štedrý deň mohli iba ležať na gauči, dávať si sladkosti, pozerať rozprávky a užívať si darčeky. Nám bolo vždy ľúto, že po Štedrom dni sme druhý deň ráno sme sadali do auta a išli sme za príbuznými, rodičmi, tetuškami, bratrancami. Tak sme si to vymysleli, že ten jeden deň si urobíme iba pre nás. Tieto Vianoce budeme na gauči už ako veľká štvorčlenná rodina,“ uviedol líder kapely Chinaski Michal Malátný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu