Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Exmarkizák Ľubomír Karásek opäť na dlažbe: Vyhadzov z televízie!

Ľubomír Karásek sa už na televíznych obrazovkách objavovať nebude. Zobraziť galériu (6)
Ľubomír Karásek sa už na televíznych obrazovkách objavovať nebude.

BRATISLAVA - Koniec! Ľubomír Karásek (56) kedysi patril k hviezdam Markízy. No po ťažkej autonehode svoje pôsobenie na obrazovkách ukončil. Vrátil sa na ne v máji tohto roka vďaka novej Televízii Z. Tá však po niekoľkých mesiacoch zmenila majiteľa a prekopáva aj vysielaciu štruktúru. Po novom v nej už spravodajstvo nebude mať miesto. A ako sme zistili, ani spomínaný moderátor - vedenie s ním definitívne ukončilo spoluprácu.

Ďalšia nepríjemná situácia! Ľubomír Karásek mal v roku 2005 ťažkú autohaváriu, po ktorej sa musel znovu učiť rozprávať, čítať a písať. Z tohto dôvodu musel opustiť svoje kreslo v markizáckych Televíznych novinách. Neskôr ho preto trápili existenčné problémy, čo sa odzrkadlilo aj na ťažkostiach v manželstve. 

Na lepšie časy v pracovnej oblasti moderátorovi svitlo v máji tohto roka, keď začala vysielať Televízia Z. Karásek sa v nej uplatnil v rámci relácie Správy. V utorok však došlo k pozastaveniu celého vysielania. Stanica totiž zmenila majiteľa a ten zasiahol do jej programového zamerania. Aktuálne sa teda pracuje na vytvorení novej vysielacej štruktúry.

Televízia sa doteraz sústredila na bežných občanov, prinášala hlavne spravodajské a publicistické relácie pozitívneho charakteru. Po novom to však bude úplne inak. „Nový majiteľ televízie rozhodol o zmene programovej štruktúry tak, že sa bude venovať predovšetkým kresťanskému obsahu. Publicistike bude venovaných asi 10% vysielania,” informovali kompetentní na webových stránkach stanice.

Toto vyjadrenie však neodpovedalo na zásadnú otázku. A to, či sa na obrazovky vráti aj hlavná spravodajská relácia spolu s Ľubomírom Karáskom. Oslovili sme preto samotného moderátora. „A načo potrebujete môj čas?” spýtal sa odmerane, keď sme sa s ním telefonicky spojili. K tomu, či v zamestnaní zostane alebo bude musieť odísť, sa exmarkizák vyjadrovať nechcel. „To je sugestívna otázka, na ktorú by vedel najlepšie odpovedať pán riaditeľ,” odbil nás a ukončil hovor.

Topky.sk preto kontaktovali kompetentných. A dozvedeli sme sa, že Správy sa po obnovení vysielania už na Televízii Z neobjavia. Rovnako tak ani Karásek. A to nielen kvôli zrušeniu relácie. „Pán Karásek nebol nikdy riadnym zamestnancom, pracoval dočasne ako dobrovoľník v občianskom združení Zoe Media. Žiaľ, nebolo možné posunúť spoluprácu ďalej, pretože vystupovanie pána Karáska nekorešpondovalo s morálnym obsahom a hodnotami Televízie Z, a preto bola akákoľvek spolupráca ukončená,” prezradil nám riaditeľ marketingu Andrej Chyba. 

Príčina nepríjemného tónu moderátora je teda jasná. Opäť je bez práce a čakajú ho nie príliš príjemné sviatky pokoja a mieru. Navyše sa minulý rok v súvislosti s jeho osobou skloňovalo slovo rozvod. A práve neusporiadané súkromie sa ponúka ako dôvod, prečo Ľubomír Karásek dostal stopku v televízii, ktorá sa preorientovala na kresťanskú stanicu. „Určite sa nejedná o rozvod alebo iné záležitosti v jeho osobnom živote, ale problémom bolo oficiálne vystupovanie pána Karáska, ktoré nerobilo Televízii Z dobré meno,” povedal Chyba. Podrobnosti však neuviedol. Ktovie, či po tomto neúspešnom pokuse o návrat na obrazovky, dostane exmarkizák šancu niekde inde. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu