Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Otík z legendárnej Vesničky sa za 30 rokov takto zmenil! A je univerzitným profesorom

János Bán alias Otík po 30 rokoch Zobraziť galériu (6)
János Bán alias Otík po 30 rokoch

PRAHA - Spoznávate ho?! Snáď každý má rád film Vesničko má středisková s Mariánom Labudom (69) a Jánosom Bánom (58) v hlavných úlohách. Maďarský herec zostane u nás navždy zapísaný ako mentálne zaostalý závozník. Preto aj po takmer 30 rokoch dostal pri nedávnom nakrúcaní v Čechách opäť na hlavu typické slúchadlá. Bez nich však Otík v súčasnosti pôsobí skôr ako univerzitný profesor, čo je aj jeho zamestnanie.

János Bán sa u nás stal známym po tom, čo sa v roku 1985 začal vysielať film Vesničko má středisková. Maďarský herec si zahral mentálne zaostalého závozníka Otíka s veľkými zubami a odstávajúcimi ušami. Kvôli nim dostal od pána Pávka v podaní Mariána Labudu slúchadlá, ktoré k nemu už neodmysliteľne patria. 

Preto si ich musel nasadiť aj po takmer 30 rokoch, keď nedávno nakrúcal pre televíziu Barrandov. A bolo vidieť, že Otík sa príliš nezmenil, len mu pribudli nejaké tie vrásky. Keď si však János nasadí okuliare, v súčasnosti nepripomína hlupáčika, ale skôr univerzitného profesora. A tým v podstate aj je. Prednáša totiž herectvo v Budapešti. „Baví ma, ako sú študenti zvedaví a lační po vedomostiach a skúsenostiach,” komentoval svoju prácu pre týždenník Sedmička. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu