Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Šokujúci pohľad na Pereš: Z pýchy Mojsejovcov vybrakovaná barabizňa!

Vila Mojsejovcov je bez zariadenia, zrejme sa zmení aj majiteľ. Zobraziť galériu (8)
Vila Mojsejovcov je bez zariadenia, zrejme sa zmení aj majiteľ.

PEREŠ - Totálna spúšť! Nora (55) a Braňo (45) Mojsejovci sa počas svojej televíznej éry radi chválili luxusom vo svojej košickej vile. Neskôr sa ju však pokúsili predať. Ešte pred rozvodom sa z Pereša odsťahovali a teraz vysvitlo, že ich hniezdočko sa odvtedy zmenilo na nepoznanie. Po honosnom zariadení tam nezostala ani stopa. Parkety sú vytrhané a odmontovaná vaňa tróni vo vybrakovanej spálni. Čo k tomu povedal hudobník?

Takto dopadla snáď najznámejšia slovenská vila! O dome Mojsejovcov sa toho kedysi popísalo naozaj dosť. Nora a Braňo často púšťali do svojho hniezdočka aj televízne kamery, ktoré zachytili drahé zariadenie a doplnky. 

Priestranné obydlie s nákladnými a prezdobenými kúskami nábytku však po čase prestalo párik baviť - rovnako ako nákladná údržba. Koncom roka 2010 sa preto podnikateľka rozhodla nehnuteľnosť predať. No nepodarilo sa. Keď sa však Mojsejovci o dva roky neskôr rozvádzali, na Pereši už nebývali. 

Aktuálne vydanie týždenníka Plus 7 dní teraz prináša zábery, ako to so slávnym obydlím dopadlo. A nie je to pekný pohľad. Nielenže chýba akékoľvek zariadenie, ale absentujú aj parkety či kachličky. Na mieru robená kuchynská linka je preč, odmontovaná vaňa sa z kúpeľne presunula do spálne.

V súvislosti s týmto neutešeným stavom sme kontaktovali Braňa Mojseja. „Vila bola vysťahovaná už v máji 2012,” povedal nám hudobník, pričom ale nespresnil, kam sa všetko podelo. Vyhol sa aj otázke ohľadom toho, komu dom aktuálne patrí. „Na katastri je verejne dostupná informácia. To je všetko, čo vám teraz môžem povedať,” reagoval stručne. 

Podľa listu vlastníctva je majiteľom vily stále Braňo Mojsej. Na výpise ale svieti oznámenie o plombe, čo znamená, že okolo vlastníckych práv prebiehajú isté zmeny. Zároveň je v poznámkach uvedené záložné právo v prospech istej košickej firmy, ktorá túto pohľadávku získala koncom minulého roka. Banka pritom môže dlh presunúť na inú spoločnosť len vtedy, keď dlhodobo nedostáva svoje platby. Je teda zrejmé, že hudobník nemôže zaplatiť ani novému veriteľovi a ten sa už čoskoro pravdepodobne stane aj novým vlastníkom nehnuteľnosti. 

Nora Mojsejová aktuálne pobýva vo väzbe kvôli obvineniu z údajných daňových podvodov. Predtým, než putovala za mreže, zdržiavala sa na košickom Čermeli. Braňo zas nedávno prezradil, že si hľadá podnájom v okolí Bratislavy.

Takto dnes vyzerá legendárna vila Mojsejovcov na Pereši.
Zobraziť galériu (8)
Takto dnes vyzerá legendárna vila Mojsejovcov na Pereši.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu