Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

FOTO priamo z miesta činu: Bučkovcom hrozí až 5 rokov basy!

Rodina Anky Bučkovej si vyrobila poriadne problémy. Zobraziť galériu (12)
Rodina Anky Bučkovej si vyrobila poriadne problémy.

SIHLA – Po krk v problémoch! Svojrázna família Bučkovcov, ktorá už nejaký ten čas hviezdi na obrazovkách Jojky, prežíva poriadne náročné chvíle. Najnovšie totiž čelia synovia televíznej rodiny z neoprávneného výrubu stromov v CHKO Poľana v hodnote 131.364 eur. A aby toho nebolo málo, mame Anke (48) a najmladšiemu Tomášovi (25) hrozí väzenie za vyhrážky a výtržníctvo. Ako danú situáciu vidí hovorkyňa rodiny?!

Bránia sa! Ako sme vás včera na topkách informovali, vyšetrovateľ obvinil Annu Bučkovú z prečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Mama zo známej reality šou mala naviesť k neoprávnenému výrubu stromčekov v hodnote 131.364 eur svojich synov Jána a Tomáša. Problém vznikol najmä preto, že k tomuto kroku nemali povolenia od príslušných orgánov.

Pani Bučková ponúka na celú záležitosť vlastný pohľad. „Je to na nás ušitý bič. Niečo sme čistili vlani a niečo teraz. Nik nám nepovedal, že to nemáme robiť. A pritom videli, že to čistíme. Počkali si, kým toho bude viac a potom na nás zavolali políciu aj ochranárov,” povedala pre topky.sk rozhorčená statkárka. „V tomto istom pásme to robili všetci ľudia, ktorí to kedysi mali v nájme. Ja sa necítim tak, že by som niečo zlé urobila. Spravila som len to, čo som považovala za vhodné. Stále sa to takto obhospodarovalo,” dodala.

Pri neoprávnenom výrube sa však problémy svojráznej rodinky nekončia. Mama Anka a syn Tomáš sa totiž dostali do potýčky s členom lesnej stráže. Pracovník lesov mladíka upozornil na to, že so svojim autom vošiel do chránenej krajinnej oblasti, na čo nemá povolenie. „Obvinený sa mu začal slovne vyhrážať a zahnal sa na neho päsťou. Kričal na neho, že ho zabije,” priblížila okolnosti prípadu hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Mária Faltániová.

Napadnutý muž nasadol do svojho auta, ktoré sa Tomáš pokúšal násilím otvoriť, pričom odtrhol z dverí kľučku. Kovbojka pokračovala aj po príchode do dediny, kde sa pridala aj pani Anka. Tá vraj ochranára udrela cez otvorené okno päsťou do ľavej sánky, čím mu spôsobila zranenie s dobou liečenia do sedem dní. Vyšetrovateľ preto obvinil 48-ročnú matku aj z prečinu výtržníctva. „Ja som tam ani nebola,” reagovala na margo toho Anka.

Statkára spoločne so svojim synom sú zatiaľ stíhaní na slobode, no hrozí im, že skončia za mrežami. V prípade Tomáša by to mohli byť tri roky, u Anky jeden až päť rokov. Zaujímalo nás preto, ako sa Bučkovci plánujú brániť. „Uvidíme. Myslím si však, že pravda zvíťazí. A svedkami mi budú občania. To je vidno, že je to na nás našité. Ja sa nemám čoho báť,” uzavrela v mene celej svojej famílie temperamentná farmárka. Myslíte si, že sa jej podarí v tomto spore uspieť?

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu