Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

»Poslušní« synovia Bučkovci vyrobili poriadny malér: Policajný záťah na Sihle!

Rodina Anky Bučkovej má poriadny problém. Zobraziť galériu (4)
Rodina Anky Bučkovej má poriadny problém.

SIHLA - K neoprávnenému výrubu 423 smrekov, 1 smrekovca opadavého, 5 briez a 10 kusov vŕby v hodnote 131.364 eur došlo v Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Poľana, v doline Kamenistá neďaleko obce Sihla v okrese Brezno. Podľa našich informácií vyšetrovateľ v tomto prečine obvinil členov rodiny Bučkovcov. Tí sa zviditeľnili účinkovaním na obrazovkách televízie Joj.

Vyšetrovateľ v tejto súvislosti obvinil z prečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov 48-ročnú Annu Bučkovú zo Sihly, ktorá mala na to navádzať svojich synov Tomáša (25) a Jána (30). Obaja muži mali vyrúbať tieto dreviny 21. mája 2013.

"Muži vo veku 25 a 30 rokov to urobili bez povolenia orgánu ochrany prírody, ktorý vydáva písomné rozhodnutie o súhlase na výrub drevín rastúcich mimo lesné pozemky a bez povolenia obvodného lesného pozemkového úradu, ktorý vydáva písomné rozhodnutie o súhlase na výrub drevín rastúcich na lesných pozemkoch," uviedla hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Mária Faltániová.

Vyšetrovateľ v Brezne navyše obvinil z prečinu útoku na verejného činiteľa 25-ročného Tomáša, pretože v ten istý deň v CHKO Poľana, v doline Kamenistá, približne kilometer pred rampou a východom z doliny, napadol člena lesnej stráže.

"Po tom, ako člen lesnej stráže odfotografoval osobné motorové vozidlo Fiat Doblo, prišiel k nemu a spýtal sa ho, prečo fotí auto. Zamestnanec lesov mu oznámil, že sa nachádza v chránenej oblasti a nemá povolenie na vjazd. Obvinený sa mu začal slovne vyhrážať a zahnal sa na neho päsťou. Kričal na neho, že ho zabije," priblížila prípad Faltániová.

Člen stráže potom nasadol do auta, pričom sa ho muž pokúšal násilím otvoriť a odtrhol pri tom kľučku z dverí. Vyhrážal sa mu a búchal do auta aj po príchode do dediny. K vyhrážkam sa pridala aj 48-ročná matka. Tá ochranára navyše udrela päsťou cez otvorené okienko do ľavej sánky, čím mu spôsobila zranenie s dobou liečenia do sedem dní. Vyšetrovateľ preto obvinil 48-ročnú matku aj z prečinu výtržníctva.

Z prečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov obvinil aj 25-ročného muža, pretože s osobným motorovým vozidlom, neoprávnene jazdil po lesnej ceste v ochrannom pásme CHKO Poľana s II. stupňom územnej ochrany bez viditeľne umiestneného povolenia či oprávnenia.

Obvinení sú stíhaní na slobode, za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody obvinenému až na tri roky a obvinenej na jeden až päť rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu