Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Šokujúca dohra ozbrojeného útoku v Hoteli Paradise: Kto tu klame?!

Obyvateľov Hotela Paradise vraj z raja vyhnala táto žena. Zobraziť galériu (6)
Obyvateľov Hotela Paradise vraj z raja vyhnala táto žena.

LA ROMANA/BRATISLAVA - Zamotaná situácia! V polovici mája sa súťažiaci a štáb Hotelu Paradise museli zrazu z exotiky vysťahovať. Podľa informácií od televízie Joj bola príčinou Tracey Cuesta - miestna majiteľka produkčnej spoločnosti. Žena mala ľudí vo vile ohrozovať zbraňou. Hoci už vtedy vyzerali niektoré okolnosti incidentu podozrivo, až teraz sa objavili správy, ktoré túto oficiálnu verziu úplne spochybňujú.

Minulý mesiac, presne 15. mája, sa uprostred nakrúcania Hotela Paradise zrazu ocitli niektorí aktéri reality šou vo svojich rodných krajinách. Televízia Joj verejnosť informovala o ozbrojenom útoku, ktorý sa vraj v Dominikánskej republike odohral. Súťažiacich a celý štáb, okolo 80 ľudí, mala z exotického rezortu vyhnať žena so zbraňou - majiteľka miestnej produkčnej spoločnosti.

Celý prípad však bol akýsi zvláštny. České médiá totiž najskôr hovorili na rozdiel od tých slovenských o skupine ozbrojených mužov, ktorí obyvateľov vily napadli. Ďalej, v reportáži, ktorú odvysielala slovenská strana, nebol ani raz spomenutý deň, kedy sa mal atak odohrať. V Novinách Jojky bol síce odvysielaný záznam, na ktorom počuť ženu kričať, ale... Zaujímavé je, že nikdy nebol pustený tak, aby bolo jej slovám a teda aj samotnej podstate konfliktu rozumieť. Neexistuje tiež žiadny záznam, kde by bolo vidieť spomínanú zbraň. Podľa tvrdení Jojky je to vraj preto, že majiteľka predtým odpojila elektrické generátory. A svetelné podmienky už vraj neboli vhodné na nakrúcanie. 

V súvislosti s celou kauzou sa najnovšie objavil na portáli reality-show.panacek.com článok, ktorý búra vyjadrenia oboch televízií ako domček z karát. Podľa tvrdení autora, ktorý sa zdá byť zasvätený do témy, to vyzerá tak, že za celý konflikt môžu práve filmári. Ako píše, urobili vraj viacero prešľapov.

Zdroj z Dominikánskej republiky tvrdí, že Jojka nezaplatila niekoľko svojich záväzkov a dokonca vraj boli použité nekryté šeky. Okrem toho malo do rezortu doraziť zo Slovenska a z Čiech viac ľudí, ako bolo pôvodne plánované. Niektorí údajne nemali vybavené pracovné a iné potrebné povolenia.

Navyše, podľa tvrdení autora spomínaného blogu, nebolo správanie súťažiacich vždy v rámci slušnosti. „Jedenásť majiteľov víl podalo žaloby za poškodenie objektov, rozbíjanie a krádeže vybavenia. Na svojich divokých večierkoch sa správali ako zvieratá, v rezorte evidujú celkovo 85 sťažností na ich správanie,” píše sa v článku. Dominikánsky súd vraj už eviduje žalobu na televízie za podvod, spreneveru, hanobenie osoby, šírenie ohovárania a iné skutky, pričom celková škoda má byť vyčíslená na 50 miliónov dolárov.

Podľa informácií z predmetného textu už tamojšie súdy zamietli trestné oznámenie televízií kvôli ozbrojenému útoku. Vyšetrovanie malo preukázať, že nič také sa neudialo. Jojka to však popiera. Tvrdí, že prípad je stále otvorený a momentálne pripravujú na Kolibe podklady pre dominikánsky súd. Ako nám v Jojke povedali, podnetom pre napísanie spomínaného blogu bol s veľkou pravdepodobnosťou list od samotnej Tracey Cuesta. Tá vraj rozposielala maily s identickým obsahom partnerom televízií Joj a Prima.

Televízia Joj trvá na tom, že je v celej kauze poškodenou stranou. „Na pani Tracey Cuesta a jej spoločnosť sme podali trestné oznámenia za predčasné ukončenie nakrúcania formátu Hotel Paradise, za krádež a za útok zbraňou,” znie oficiálne stanovisko z Koliby. Ako sme sa tiež od kompetentných v televízii dozvedeli, majiteľka lokálnej produkčnej spoločnosti údajne čelí aj iným žalobám. Tie majú byť spojené s daňovými a colnými únikmi.

Chceli sme o prípade viac, nakontaktovali sme sa preto aj na Slovenskú ambasádu v meste Havana na Kube, ktorá zastrešuje aj Dominikánsku republiku. Kompetentní nás odkázali na  Ministerstvo zahraničných vecí. „Do obchodného sporu v zmysle Viedenskej konvencie a diplomatických zvyklostí nemôžeme zasahovať,“ povedala nám na margo vzniknutej kauzy Renáta Goldírová z tlačového odboru.

Tip: Zistite čo bude s Hotelom Paradise. Presný čas vysielania zistíte na telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu