Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Honosný hrob zosnulého Alexa: Dva dominantné stĺpy, anjeli a zlaté krídla!

Náhrobok zosnulého Alexa je naozaj pompézny. Zobraziť galériu (5)
Náhrobok zosnulého Alexa je naozaj pompézny. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Dočkal sa! Budúcu nedeľu to bude presne rok, čo zomrel vizážista slovenských celebrít Alexander Branislav Hromek (†30) na zápal pľúc. Pochovaný je na cintoríne v Slávičom údolí. Po necelých dvanástich mesiacoch od smrti sa dočkal naozaj honosného hrobu.

Krátko po Alexovej smrti sa hovorilo o tom, že bude pochovaný pri ostatkoch svojej príbuznej Alžbety Kameničnej. Nakoniec sa mu však dostalo vlastného miesta na cintoríne v bratislavskom Slávičom údolí. Pozostatky mladého make-up artistu sú uložené pod naozaj honosným hrobom. Ten je vytvorený z čierneho mramoru. Rovnako tak aj náhrobok, ktorého výroba trvala niekoľko mesiacov.

„Bude to naozaj veľkolepé,“ tvrdil v minulosti o mieste Hromekovho posledného odpočinku Fero Mikloško, ktorý bol veľmi blízkym priateľom vizážistu a aj jeho rodiny. Ako vidno na našich záberoch, slová módneho návrhára sa do bodky naplnili. Náhrobok je vysoký zhruba 1,5 m a medzi ostatnými viditeľne vytŕča. V strede je zlatým písmom vyryté meno Alex, okolo ktorého sú anjelské krídla. Na spodku sa nachádza vizážistova obľúbená veta „Neprestávaj tancovať“. Zaujímavé je, že na hrobe nikde nenájdete priezvisko, dátum narodenia a ani úmrtia.

Pompézny dojem umocňujú dva vysoké stĺpy antického štýlu situované na bokoch náhrobku. Pozornému oku určite neuniknú ani malí anjelici nachádzajúci sa na kamennej platni. Tých mal Hromek počas svojho života vo veľkej obľube. Dokonca aj svoj salón pomenoval Angels by Alex.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu