Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

U Heribanovcov sa z Vianoc teší aj pes

Heribanovci
Heribanovci

BRATISLAVA - V rodine Heribanovcov sa z vianočných sviatkov teší aj ich domáci miláčik.

„Máme psíka, ktorý už má 14 rokov. Ten sa teší na Vianoc tak, ako naše deti, keď boli malé. Teší sa, kedy mu odbalíme nejaký darček, vždy je tam nejaká loptička, ktorú si odnesie pod kreslo a tam sa na ňu pozerá až do rána,“ uviedla v rozhovore moderátorka Alena Heribanová, pre ktorú sú Vianoce predovšetkým o tradíciách, čomu prispôsobuje aj prípravu vianočných špecialít. „Ja varím to isté, čo varievala moja mama a moja babka, teda kapra na víne, zemiakový šalát a kapustnicu,“ prezradila.

Známa moderátorka tiež patrí k ženám, ktoré každoročne pred Vianocami pečú množstvo rôznych koláčov. „Pečiem koláče z lineckého cesta, medvedie labky, domáce marokánky, citrónové rybičky. Vyzerá to vždy hrozne, pretože si to zdobíme sami. Vyčleníme si jeden deň, kedy máme neporiadok a chystáme koláče. Nie je však dôležité, čo upečieme, ale ako to upečieme,“ uviedla.

U Heribanovcov každý rok znejú koledy, ktoré si spoločne spievajú. „Môj muž je hudobník, vytiahne harmoniku a spievame si, napríklad Poďme spolu do Betlema alebo Pásli ovce valasi," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu