Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Predpovedáme vám perlivé leto!

PR článok Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Vitis)

Už cítite vlny teplého letného vzduchu? Predstavujete si, ako otáčate dobroty na grile a chumáčiky peľu lenivo dopadajú na čerstvo pokosený trávnik?

...niečo vám chýba v ruke. Dali by ste si pohárik svojho obľúbeného vychladeného vínka, no žiada sa vám vyskúšať už aj niečo nové. Čosi, čo vás bublinkami pošteklí na podnebí.

Cinkáte si s rodinou či kamarátmi a už pri prvých dúškoch nápoja, ktorý v sebe skĺbil chuť obľúbeného vína s perlivým pocitom v ústach sa zhlboka nadýchnete slnkom prehriateho vzduchu a poviete si: „Toto leto bude stáť za to!“

Jedna z obľúbených značiek vína na Slovensku všetkým milovníkom bubliniek predpovedá perlivé leto plné pohody! Vinárstvo Vitis k nemu v roku 2O21 prispeje dvoma novinkami stvorenými pre potešenie všetkých fanúšikov vychutnávania si perlivých nápojov z pohárov na stopke.

Slovákom najviac chutí Müller a Frankovka

Müller Thurgau a Frankovka modrá rosé tvoria srdcia bielej a ružovej verzie novinky Vitis Galéria Frizzante. Poznáte ich ako základné vína z radu Vitis Galéria. Tie sa vďaka nežnému dotyku bubliniek a citlivému vyladeniu technológom spoločnosti Vitis, Jurajom Slováčkom a someliérom Jurajom Kordiakom zmenili na dve lahodne perlivé novinky ako stvorené na vychutnávanie si nového zážitku z vína.

Predpovedáme vám perlivé leto!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Vitis)

Podľa technológa Juraja Slováčka je dobrá voľba základného vína najdôležitejším z výrobných krokov perlivého vína. Spomínané dve odrody sa na Slovensku pestujú už desaťročia a konzumenti tichých vín ich preferujú, preto padla voľba práve na nich. Sú chuťovo odlišné, no každé z nich má vlastnosti, ktoré sa pridaním bubliniek ešte zintenzívnia.

So someliérom Jurajom Kordiakom sme sa rozprávali o rozdieloch medzi bielym a ružovým Vitis Galéria Frizzante: „Rozdiel v chuti a aróme ružovej a bielej novinky Vitis Frizzante je pomerne veľký. Biele Frizzante Müller Thurgau charakterizujú jemné ovocné kyseliny, propolis, lipovina a medové tóny. Ružové Frizzante Frankovka modrá rosé poteší tých, ktorí preferujú tóny višní, čerešní, ríbezlí a sliviek. Líši sa i prítomnosťou trieslovín charakteristických pre modré odrody.“

Osviežujúce perlenie bieleho polosladkého vína Frizzante Müller Thurgau podčiarkuje jemne korenistý muškátový buket, v ružovej Frankovke modrej rosé zas do popredia vystupuje ovocnosť v chuti i bukete tejto obľúbenej odrody.

Predpovedáme vám perlivé leto!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Vitis)

S Vitisom každý nájde svoju cestu k vínu

Slovenské akostné odrodové vína Vitis Galéria sú jednou z najobľúbenejších kolekcií značky Vitis. Sú zrodené z toho najlepšieho, čo ponúka slovenské vinohradníctvo. O ich jedinečnosti vypovedajú nielen hravé, iskrivé chute, ale aj umelecké etikety, ktoré sú s nimi úzko spojené. Aj vďaka dizajnu inšpirovanému umením pop-artu nájdete v galérii vín vždy svoj Vitis. Vydajte sa spolu s nami na cestu, na ktorej je stále čo objavovať.

Predpovedáme vám perlivé leto!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Vitis)

Viac info: www.vitis.sk,  e-shop: www.hubertonline.sk

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu