Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mladé vína VITIS reagujú na globálne gastro trendy

PR článok Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: VITIS)

Popularita moderného stravovania, t.j. zdravšie, ekologickejšie a taktiež etickejšie gastro trendy celosvetovo neustále naberajú na sile. Hlavný smer v tomto udávajú krajiny ako USA, Veľká Británia či Austrália. Záujem a uprednostňovanie vegánskych a vegetariánskych potravín preto celosvetovo neustále stúpa.

Moderní ľudia sa viac zaujímajú o ekológiu, recykláciu, kúpu eko či zero waste produktov, nechýba ani  zvýšený záujem o športovanie. Zmena životného štýlu vedie k výrazným zmenám návykov hlavne u mladšej generácie, ktorá kladie významný dôraz na kvalitu potravín, ich pôvod, spôsob výroby, zloženie, čerstvosť, vyhľadávanie „zdravších“ potravín v bio kvalite, preferovanie nových potravín, menej cukru v potravinách, menej alkoholu v nápojoch atď. Preto častejšie rezonujú aj informácie a dopyt po vegánskych vínach.

Čo sú vegánske vína?

Označenie vegánske víno je možné použiť, ak sa v procese výroby nepoužívajú na zlepšenie vzhľadu a čírosti vína prostriedky živočíšnej výroby a to: bielkovina kazeín,  proteín albumín, druh kolagénu vyzina, či želatína– vylúhovaný extrakt živočíšneho pôvodu.

Mladé vína VITIS reagujú
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: VITIS)

Preto značka Vitis reaguje na nástup týchto trendov a uvádza od 2.11.2020 na trh kolekciu  vegánskych vín - Mladých vín ročníka 2020. Všetky odrody v tejto kategórii sú slovenského pôvodu a pochádzajú z Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti.  V ponuke je spolu päť suchých odrodových vín, z toho tri biele odrody Müller Thurgau, Irsai Oliver a Muškát moravský,  jedno ružové víno Frankovka modrá rosé a jedno červené víno odrody Modrý Portugal. „ Záujem o mladé vína neustále rastie, veríme, že  táto novinka, vegánske mladé vína zaujmú nielen svojím charakterom, ale i skvelou chuťou“  uviedol Juraj Slováček, technológ spoločnosti Vitis. Mladé vína sa vyznačujú výraznými hroznovými chuťami a vôňami. Majú v sebe iskru, ľahkosť, sviežosť a hrajú bohatými ovocnými tónmi. Vďaka tomu sú príjemným spestrením dlhých jesenných večerov. Na pultoch obchodov budú od 2. novembra do konca roka, tak sa poponáhľajte a vyskúšajte túto novinku aj vy.  www.vitis.sk

 vitis_via_vinum

 vitis_via_vinum

Mladé vína VITIS reagujú
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: VITIS)

Mladé vína VITIS reagujú
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: VITIS)

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu