Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na svete je nový druh vína: Someliérov a degustátorov dostalo do kolien

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube/food envy)

ŠPANIELSKO - Chutí ako biele, má sýtu azúrovomodrú farbu, sladkasto-trpkú príchuť a prináša maximálny pôžitok. Na trhu sa objavila nová odroda vína. Svojou pestrou a nezvyčajnou modrou farbou na seba púta množstvo zvedavých pohľadov.

Milovníci vína si prídu na svoje, španielski vinári sú hrdí na svoju úrodu. "Niektorí ľudia povedia, že je sladké, iným sa zas až také sladké nezdá. V každom prípade je ľahké a k jedlu ako stvorené," povedal jeden z producentov.

Modré víno si za krátky čas získalo veľkú popularitu. Gurmáni, degustátori, a someliéri z celého sveta sú nadšení. Na jeho výrobu je potrebných viacero odrôd bieleho a aj červeného hrozna. Hrozno naň zberajú z viacerých španielskych vinohradov. Chuť má sladkastú a obsahuje menej ako dvanásť percent alkoholu.

Na svete je nový
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/food envy)

Kde sa vzala azúrovomodrá farba?

Vinári tvrdia, že na výrobu nepoužívajú žiadnu pridanú chémiu. Tvrdia, že unikátna farba vína vzniká pri jeho výrobe, pri miešaní viacerých druhov. Šupky z červeného hrozna extrahujú pigment, ktorý vytvorí modrú farbu. 

Španielski vinári za krátky čas už predali viac než pol milióna fliaš. Sú hrdí na svoj úspech a postupne chcú ich modré víno expandovať do celého sveta.

Viac o téme: Modré vínoŠpanielske víno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu