Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Poslanec Hrnko sa rozlúčil s milovanou manželkou a deťmi: Tajný pohreb po dlhých mesiacoch od tragédie

Anton Hrnko sa rozlúčil so svojou rodinou Zobraziť galériu (4)
Anton Hrnko sa rozlúčil so svojou rodinou (Zdroj: Facebook, CK BUBO, Topky)

BRATISLAVA - Letecké nešťastie, ktoré sa stalo začiatkom marca tohto roku, znamenalo pre poslanca SNS Antona Hrnka obrovskú tragédiu. Pri havárii zahynula Hrnkova manželka a jeho dve deti. Včera sa so svojimi milovanými poslednýkrát rozlúčil.

Začiatkom marca tohto roku sa krátko po štarte zrútilo lietadlo Etiópskych aerolínii. Neprežil nikto zo 149 cestujúcich a ôsmich členov posádky. Na palube sa nachádzali aj štyria Slováci vrátane najbližšej rodiny poslanca Antona Hrnka. 

Posledné zbohom

Anton Hrnko prišiel pri tragédii o celú rodinu - manželku Blanku, syna Martina a dcéru Michalu. Po mesiacoch sa s nimi mohol konečne rozlúčiť. „Posledné zbohom mojim najmilovanejším. Dnes som sa v kruhu najbližších rodinných príslušníkov a priateľov rozlúčil s mojou milovanou manželkou Blankou, synom Martinom a dcérou Michalou,“ napísal včera Hrnko na sociálnej sieti. Rozlúčil sa s nimi v bratislavskom krematóriu. „Tí, ktorí ste ich poznali, prosím, venujte im spomienku.“

Poslanec Hrnko sa rozlúčil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Michala Hrnková)

Obrovské nešťastie

Lietadlo spoločnosti Ethiopian Airlines so 157 ľuďmi na palube havarovalo v nedeľu 10. marca ráno krátko po štarte z letiska v Addis Abebe. Stroj mal odletieť do kenskej metropoly Nairobi. Neprežil nikto z cestujúcich ani z posádky. Krátko po tejto správe vyšlo najavo, že v lietadle sedeli aj štyria Slováci. Rodina poslanca SNS Antona Hrnka a charitatívna pracovníčka z organizácie Dobrá novina Danica Olexová. 

Poslanec Hrnko sa rozlúčil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: CK BUBO )

„S hlbokým smútkom oznamujem, že moja drahá manželka Blanka, syn Martin a dcéra Michala zahynuli počas leteckej katastrofy v Addis Abebe dnes v ranných hodinách. Kto ste ich poznali, venujte im tichú spomienku,“ napísal vtedy poslanec. Odvtedy sa nevyjadroval a, pochopiteľne, na verejnosti sa veľmi neukazoval. Kolegovi a priateľovi vyjadrili úprimnú sústrasť kolegovia z poslaneckého klubu a vládnej koalície a ďalší politici. ​

Svet prišiel o významných ľudí

Podľa zoznamu etiópskych úradov bolo medzi obeťami 32 Keňanov (aj členovia posádky), 18 Kanaďanov, 9 Etiópčanov, 8 Číňanov, 8 Talianov, 8 občanov USA, 7 Francúzov, 7 Britov, 6 Egypťanov, 5 Nemcov, 4 Indovia, 4 Slováci, 3 Rakúšania, 3 Rusi, 3 Švédi, 2 Španieli, 2 Izraelčania, 2 Maročania, 2 Poliaci, 1 Belgičan atď. Až 19 z nich pôsobilo v OSN. Na africkom kontinente sa nachádzalo aj množstvo Európanov, ktorí sa už viac nevrátia k svojim rodinám.

Mnohí mierili na konferenciu OSN o životnom prostredí, boli to odborníci vo svojom fachu. Ďalší boli humanitárni pracovníci či dobrovoľníci, ktorí sa snažili urobiť svet lepším. V prvom rade to však boli matky a otcovia, manželia a manželky, sestry či bratia, po ktorých zostalo veľa smútiacich príbuzných.

Analýza čiernych skriniek, ktoré vyšetrovatelia našli, by mohla do prípadu vniesť viac svetla. Vyšetrovatelia krátko po tragédii spustili vyšetrovanie. Predbežne vylúčili ľudské zlyhanie. Lietadlo typu Boeing 737-8 MAX totiž pilotoval skúsený kapitán, 28-ročný Yared Getachew, ktorý mal nalietaných viac ako 8200 letových hodín.

Viac o téme: PohrebLetecké nešťastieSNSAnton Hrnko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu