Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Mladí rasisti chceli zabiť Obamu, už ich obvinili!

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Dvoch bielych rasistov obvinili z údajného sprisahania zavraždiť Baracka Obamu, ako aj z porušenia federálnych zbrojných zákonov.

Ako informovali súdne zdroje, Daniela Cowarta (20) a Paula Schlesselmana (18) obžalovala federálna veľká porota v juhoamerickom štáte Tennessee v siedmich bodoch. Dvojicu zatkli minulý mesiac za prípravu vrážd Afroameričanov, vrátane vtedajšieho demokratického kandidáta a v súčasnosti už zvoleného amerického prezidenta Obamu.

"Žaloba obsahuje viaceré porušenia federálnych zákonov o strelných zbraniach a hrozbu proti prezidentskému kandidátovi," uviedol Lawrence Laurenzi, úradujúci prokurátor pre západný okres Tennessee.

V prípade potvrdenia viny obom hrozí trest od 5 do 10 rokov. Dvojica naplánovala krádež v obchode "s cieľom získať zbrane na ďalšie krádeže a zabíjanie," uvádza sa v obžalovacom spise. Obaja tiež pri separátnych príležitostiach "hrozili zabitím Baracka Obamu."

Ak sa dokáže ich vina v tomto bode, hrozí im päť rokov. Obvinení sa zoznámili cez internet prostredníctvom spoločného známeho a čoskoro začali hovoriť o zabíjaní, ktoré malo zahrňovať 88 ľudí a popravu 14 Afroameričanov.

Vyhlásili tiež, že ich konečným aktom násilia bude pokus zavraždiť Obamu. Správy o zatknutí mužov v poslednom októbrovom týždni zvýšili obavy o bezpečnosť Obamu krátko pred voľbami. Obama, ktorý v utorok porazil republikánskeho kandidáta Johna McCaina, bol pod ochranou tajnej služby oveľa skôr ako iní kandidáti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu