Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

AL-KÁJDA: Boh by mal amerických republikánov pokoriť

John McCain
John McCain (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Jeden z popredných vodcov teroristickej siete al-Kájda vyslovil v internetovej videospráve želanie, aby bol americký prezident George Bush pokorený. Kiež by Boh Busha a jeho Republikánsku stranu ponížil, povedal v internetovom odkaze na konci modlitieb pri príležitosti ukončenia moslimského sviatku ramadán Abú Jahjá al-Libí.

Libí je jedných z najdôležitejších vodcov teroristickej siete. Predpokladá sa, že sa ukrýva v Afganistane alebo v Pakistane. Počas kázne tiež privolával na amerického prezidenta Boží hnev, pretože podľa neho stojí v jednom rade s tyranmi histórie. Libího video je prvým verejným vyjadrením vysokého člena al-Kájdy pred nadchádzajúcimi prezidentskými voľbami v USA. Či však ide o účelné načasovanie, nie je jasné.

Moslimskí predstavitelia na konci svojich kázní totiž často žiadajú Boha, aby moslimom ukázal správnu cestu a porazil ich nepriateľov. V roku 2004 šéf al-Kájdy Usáma bin Ládin krátko pred voľbami v Spojených štátoch vystúpil v podobnom videu, v ktorom varoval pred novými útokmi podobnými tým z 11. septembra 2001 v New Yorku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu