Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Moskva preferuje Obamu, McCain je zaujatý

Barack Obama
Barack Obama

MOSKVA - Pre Rusko by bol prijateľnejšou prezidentskou voľbou v USA demokrat Barack Obama. Tak pre obyvateľov ako i pre oficiálnych predstaviteľov krajiny predstavuje Obama človeka, ktorý má otvorenejší a konštruktívnejší prístup k novým návrhom a vzťahom.

John McCain ako priamy účastník studenej vojny nedokáže potlačiť svoju antipatiu k Moskve, vyjadril sa v pondelok predseda zahraničného výboru ruskej Štátnej dumy Konštantín Kosačjov. "McCainovo politické presvedčenie sa formovalo v čase studenej vojny. Svoj život obetoval boju proti komunizmu a je preto jasné, že v tomto trende pokračuje.

On jednoducho nevidí nijaký rozdiel medzi vtedajším Sovietskym zväzom a dnešným moderným Ruskom," vyhlásil na adresu kandidáta Republikánskej strany Kosačjov. John McCain sa v reakcii na augustovú rusko-gruzínsku vojnu prezentoval tvrdými slovami nielen na adresu Moskvy, ale aj na adresu mocného muža Ruska Vladimira Putina.

O dlhoročnom prezidentovi Ruskej federácie a dnešnom premiérovi sa vyjadril, že v jeho očiach vidí tri písmená - K, G a B. Situácia sa teda v porovnaní s minulosťou mení. Vtedy boli totiž vzťahy medzi Kremľom a republikánmi v kresle prezidenta USA na dobrej úrovni, dokonca medzi vodcami oboch veľmocí fungovali osobné vzťahy. Dokumentujú to kontakty Nikitu Chruščova a Dwighta Eisenhowera, Leonida Brežneva a Richarda Nixona či Michaila Gorbačova a Ronalda Reagana.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu