Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Palinová slávi úspechy ako maska na Halloween

Sarah Palinová
Sarah Palinová

NEW YORK - Hitom tohoročného Halloweenu v USA je preoblečenie za Sarah Palinovú. Parochne a okuliare pripomínajúce republikánsku kandidátku na viceprezidentku slávia pred piatkovým duchárskym sviatkom mimoriadne úspechy. Sotva týždeň pred prezidentskými voľbami si zle nestojí ani preoblečenie za oboch prezidentských kandidátov, demokrata Baracka Obamu a republikána Johna McCaina, na Palinovú však nemajú.

Je to paródia. Neverím, že si to kupujú jej priaznivci," nechal sa v tlači počuť Todd Kenig, riaditeľ spoločnosti Ricky's, ktorá má v New Yorku niekoľko obchodov s kostýmami. Podľa neho sa ľudia nechávajú inšpirovať herečkou Tinou Feyovou, ktorá aljašskú guvernérku nemilosrdne paroduje v zábavných televíznych programoch.

Koncom minulého týždňa sa len v reťazci Ricky's predalo cez 150 parochní á la Palinová a viac než 600 šerp. Vrchol záujmu očakává Kenig v nadchádzajúcich dňoch tesne pred piatkovým Halloweenom, kedy sa Američania s obľubou večer vydávajú do ulíc a na bujaré večierky v strašidelných kostýmoch alebo v komickom preoblečení.

Vypredané hlásia už predajne Party City v Dallase. "Masky Palinovej sme mali pred dvoma týždňami, ale predali sme ich behom pár dňov," cituje The Dallas Morning News manažérku Karen Millerovú. "Teraz máme už len pár Obamov a McCainov," dodává.

Rovnaký záujem bol i v onlineových obchodoch. Firma Buycostumes.com prišla s trhákom - papierovou maskou Palinovej za púhych 99 centov (23 korún). Doteraz ich predala okolo 4000 kusov. "Začiatkom minulého týždňa sme ponúkli súpravy Sarah Palinovej - masky s parochňnami a okuliarmi. Už sú kompletne vypredané," uviedla v dallaských novinách marketingová riaditeľka Karen Van Ertová.

Preoblečenie za známych politikov patrí k modernej americkej halloweenskej tradícii. V minulých rokoch slávil úspechy kostým súčasného prezidenta Georga Busha a jeho viceprezidenta Richarda Cheneyho, predtým boli populárne i masky prezidenta Billa Clintona a jeho manželky Hillary. V predeji sú ostatne stále.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu