Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Palinová nezískala mladých voličov

Sarah Palin
Sarah Palin (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Výberom Sarah Palinovej (44) za kandidátku na post viceprezidenta sa republikánovi Johnovi McCainovi (72) nepodarilo získať mladých voličov a dokonca to niektorých z nich od neho odvrátilo.

Povedal to v stredu John Della Volpe, riaditeľ výskumu na Inštitúte politológie Harvardskej univerzity. Uviedol, že podľa terajších zistení výber Palinovej republikánom nepomohol a pravdepodobne im v predvolebnej kampani poškodil.

Z výskumu uskutočneného v septembri a októbri na vzorke 2 400 ľudí vo veku 18 až 24 rokov vyplýva, že až 40 percent z nich je po výbere Palinovej nemej ochotných hlasovať za republikánov. Dvadsaťpäť percent opýtaných odpovedalo, že ich to utvrdilo v predsavzatí hlasovať za McCaina, a 35 percent sa vyjadrilo, že výber Palinovej ich neovplyvnil ani kladne ani záporne.

Demokratický prezidentský kandidát Barack Obama (47) si výberom Joea Bidena (65) postavenie medzi mladými voličmi mierne zlepšil. Dvadsaťjeden percent opýtaných uviedlo, že ich to utvrdilo v predsavzatí hlasovať za Obamu, 19 percent odpovedalo, že to negatívne ovplyvnilo ich rozhodnutie dať hlas Obamovi. Šesťdesiat percent povedalo, že výber Bidena na nich nemal nijaký vplyv.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu