Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Biden máva v Iraku bielou zástavou kapitulácie, tvrdí Palinová

Sarah Palinová
Sarah Palinová

ST. LOUIS - Republikánska kandidátka na amerického viceprezidenta Sarah Palinová obvinila vo štvrtok v debate svojho demokratického súpera Josepha Bidena "z mávania bielou zástavou kapitulácie v Iraku."

"Váš plán je vyvesiť v Iraku bielu zástavu, ale to dnes naši vojaci určite nechcú počuť, "povedala na pôde Washingtonskej univerzity v St. Louis v štáte Missouri Palinová, ktorej najstarší syn Track od minulého mesiaca bojuje v Iraku.

"Ste proti zmene, ale zmena postupuje. Barack Obama stále nechce priznať, že zmena postupuje," vyhlásila. Ako dodala, "dozvieme sa, keď v Iraku skončíme, keď iracká vláda dokáže vládnuť svojmu ľudu a keď iracké bezpečnostné sily budú schopné chrániť svoj národ." "Naši velitelia nám povedia, kedy budú tieto podmienky splnené. A blížime sa stále viac a viac k tomuto víťazstvu, ktoré je na dohľad," uviedla.

Biden reagoval, že republikáni neponúkajú plán na ukončenie konfliktu, ktorý vyvolala invázia na čele s USA v marci 2003. "Nepočul som o takom pláne. Barack Obama ponúkol jasný plán. Preniesť zodpovednosť Iračanom v priebehu nasledujúcich 16 mesiacov. Stiahnuť naše bojové jednotky," uviedol Biden, ktorého syn Beau má narukovať do Iraku v piatok. "Práve v tom je medzi nami zásadný rozdiel, my túto vojnu ukončíme," vyhlásil. "Pre Johna McCaina nie je koniec vojny na dohľad. Zásadný rozdiel. My ukončíme túto vojnu," povedal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu