Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bloomberg kritizuje Trumpa priamo v televízii: Je to úbohý klamár, vyhlásil!

Demokratický kandidát Michael Bloomberg Zobraziť galériu (3)
Demokratický kandidát Michael Bloomberg (Zdroj: SITA/AP Photo/Carlos Osorio)

WASHINGTON - Uchádzač o nomináciu Demokratickej strany pred novembrovými americkými prezidentskými voľbami Michael Bloomberg kritizuje v televíznom spote amerického prezidenta Donalda Trumpa a označuje ho za klamára. Politický spot mali odvysielať viaceré televízie niekoľko hodín predtým, ako Trump prednesie na spoločnom zasadnutí oboch komôr Kongresu správu o stave Únie. Informoval o tom v utorok webová stránka The Hill.

"Skutočný stav Únie? Národ rozdelený rozhnevaným a neovládateľným prezidentom. Biely dom ovládajú lži, zmätok a korupcia. Ale nemusí to tak byť. Na budúci rok tu môžeme mať lídra, ktorý národ spojí. Mike Bloomberg to dokáže," zaznieva v Bloombergovom televíznom spote.

Demokratický kandidát Michael Bloomberg
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Carlos Osorio)

Politický reklamný spot mali odvysielať televízne stanice MSNBC, Fox a CNN. Bloomberg, ktorý sa rozhodol uchádzať o nomináciu demokratov pred novembrovými voľbami až v novembri, investoval doposiaľ len do televíznej reklamy približne 132 miliónov dolárov (viac ako 119,5 milióna eur).

Trump kritizoval Bloomberga minulý týždeň, keď ho obvinil, že sa spolčil s Demokratickým národným výborom (DNC), aby zmanipuloval demokratické primárky v neprospech ďalšieho uchádzača o nomináciu Bernieho Sandersa. Bloomberg na to reagoval v nedeľu, keď povedal, že Trump "stále klame" a bojí sa, že v súboji o Biely dom s ním môže prehrať.

Viac o téme: VoľbyDonald TrumpMichael Bloomberg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu