Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V USA sa prebúdzajú rasisti: Od zvolenia Trumpa došlo k takmer 900 útokov z nenávisti

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: TASR/AP)

NEW YORK - Americká mimovládna organizácia zaoberajúca sa bojom za občianske práva vyzvala novozvoleného prezidenta USA Donalda Trumpa, aby rozhodne a verejne odsúdil rasizmus a fanatizmus. A upozornila, že za desať dní od jeho víťazstva v prezidentských voľbách z 8. novembra zaznamenala vyše 860 incidentov súvisiacich s predsudkami, informovala tlačová agentúra AP.

Nezisková organizácia Southern Poverty Law Center (SPLC), čo vo voľnom preklade znamená Právne centrum pre chudobných z amerického Juhu, uviedla, že na svojich webových stránkach a prostredníctvom médií v danom časovom úseku zozbierala spolu 867 incidentov z nenávisti. Aj keď každý incident neoverovala z nezávislého zdroja, podvody vraj vylúčila.

Najväčšiu časť z nich tvorili incidenty z nenávisti zamerané proti imigrantom a Afroameričanom.Podľa správy SPLC učitelia v súvislosti s predvolebnou rétorikou zaznamenali vyše 2500 fyzických konfliktov, vyhrážok a ďalších incidentov. Organizácia vyzvala novozvoleného prezidenta Trumpa, aby verejne odsúdil násilnosti a prejavy nenávisti a uplatnil v praxi svoj sľub chrániť všetkých Američanov.

Viac o téme: Donald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu