Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Hovorkyňa ruského ministerstva to dala "vyžrať" Európe: Ostrý útok na štáty kvôli Trumpovi

Vladimir Putin a Donald Trump
Vladimir Putin a Donald Trump (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Šéf dolnej komory ruského parlamentu Vjačeslav Volodin dnes odsúdil "bezpríkladne špinavú kampaň," ktorú vraj viedli americkí demokrati a vláda Baracka Obamu proti republikánovi Donaldovi Trumpovi. Všetky sily podľa Volodina vrhli na to, aby sa Trump prezidentom nestal. "Možno práve preto táto bezpríkladne špinavá kampaň Trumpovi zabezpečila víťazstvo. Ľudia sa jednoducho naštvali a podporili jeho kandidatúru," povedal Volodin televízii NTV.

Paródia TOP vianočnej reklamy valcuje internet: Brutálne uťahovanie si z Trumpa a Clintonovej!

V Rusku sú podľa neho také špinavé metódy už minulosťou. "U nás sú (voľby) ďaleko korektnejšie, podobný tlak na voličov neexistuje," poznamenal šéf parlamentu.

Trumpove názory na boj s terorizmom, na budovanie "plodných" rusko-amerických vzťahov a obhajobu národných záujmov sú zhodné so stanoviskom prezidenta Vladimira Putina, povedal ďalej Volodin. "Presne to, čo Trump hovoril, hovorí aj náš prezident. Názory Trumpa ako človeka, ktorý miluje svoju krajinu a chráni jej záujmy, sú nám blízke. Ak bude realizovať to, o čom hovorí, zásadne to zmení situáciu," uviedol ruský politik.

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Marija Zacharovová dnes na facebooku napísala, že Európa je zdesená z Trumpovho víťazstva, pretože sa "v posledných rokoch odnaučila samostatne myslieť a konať". Európske štáty vraj zničili svoje vzťahy s Ruskom na pokyn skoršej vlády USA. V mimoriadne útočnom komentári Zacharovová uviedla, že Európa "nechce otvoriť oči, pretože by musela priznať, že je odtrhnutá od reality, že kráľ je nahý".

Ruské médiá dnes publikujú slová kremeľského hovorcu Dmitrija Peskova, ktorý novinárom v New Yorku povedal, že Trump by mohol presvedčiť Severoatlantickú alianciu, aby stiahla svoje jednotky z hraníc s Ruskom. Republikánsky prezident by "mohol presvedčiť NATO, aby spomalilo svoje rozširovanie alebo aby stiahlo svoje sily od hraníc s Ruskom," konštatoval hovorca prezidenta Putina.

Trump sa o vzťahoch s Ruskom niekoľkokrát počas volebnej kampane zmienil. Putina pochválil ako schopného politika a Rusko označil za žiaduceho spojenca v boji proti Islamskému štátu. Ústretové Trumpove poznámky vyvolali kritiku demokratického tábora protikandidátky Hillary Clintonovej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu