Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ide do tuhého, na Trumpa počas prejavu skočili ochrankári: VIDEO zásahu, poplach aj u Obamu

Donald Trump Zobraziť galériu (2)
Donald Trump (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americká tajná služba v sobotu preventívne uzavrela Biely dom po tom, čo sa neďaleko areálu prechádzal muž so zbraňou. Informovala o tom dnes agentúra AP. Podozrivého muža zatkol uniformovaný agent Tajnej služby Spojených štátov (USSS). Muž pri zatýkaní kládol na krátky okamih odpor, nakoniec skončil v rukách polície.

Muž momentálne čelí viacerým obvineniam, vrátane nedovoleného ozbrojovania a kladenia odporu pri zatýkaní. Prezident Barack Obama sa v Bielom dome v čase incidentu nenachádzal, hral golf na leteckej základni Andrews Air Force Base v štáte Maryland.  

Trumpa odviedla z rečníckeho pódia tajná služba

Republikánskeho kandidáta na amerického prezidenta Donalda Trumpa uprostred sobotňajšieho predvolebného prejavu prerušili agenti tajnej služby a odviedli ho z pódia. Uviedla to dnes agentúra AP. Trump rečnil na predvolebnom mítingu v meste Reno, v štáte Nevada, keď odrazu v dave pred pódiom nastal nepokoj. K politikovi pristúpili svižným tempom dvaja agenti a odviedli ho do zákulisia.

Podľa televízie CNN dostali bezpečnostné zložky upozornenie, že v dave sa nachádza ozbrojený muž. Očití svedkovia potvrdili, že agenti zatkli podozrivého človeka a vyviedli ho von, pričom jeho identita zatiaľ nie je známa. Agentúra AP informovala, že po prehliadke podozrivého nenašli žiadnu zbraň. Prípad je momentálne v štádiu vyšetrovania. Po návrate na pódium, Trump poďakoval Tajnej službe Spojených štátov (USSS) a svojim priaznivcom odkázal: "Nikto nepovedal, že to budeme mať jednoduché. Ale nikdy nás nezastavia."

 

Viac o téme: Donald TrumpBiely dom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu