Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Amerika má nového hrdinu, vyrazil dych Trumpovi a Clintonovej: VIDEO otázky, ktorá zničila internet

Ken Bone Zobraziť galériu (4)
Ken Bone (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prišiel, opýtal sa a zvíťazil. Amerika má nového hrdinu. Muž v červenom pulóvri zatienil v prezidentských voľbách aj Donalda Trumpa a Hillary Clintonovú. Televízna debata kandidátov na amerického prezidenta priniesla nečakané prekvapenie.

Keď spolu debatovali dvaja rivali v boji o Biely dom, nikto nečakal, že víťazom sa stane niekto iný. V nedeľnom priamom prenose sa muž menom Ken Bone postavil, vzal si mikrofón a Trumpovi a Clintonovej položil jednoduchú otázku ohľadom energetickej politiky. Prečo je okolo Kena (34) taký rozruch?

Ken sleduje debatu s ostatnými divákmi
Zobraziť galériu (4)
Ken sleduje debatu s ostatnými divákmi  (Zdroj: SITA)

Ken pracuje v továrni v južnom Illinois. Podstatou "internetovej horúčky" okolo Kena je fakt, že sa v tak kontroverznej a tvrdej debate dokázal zapojiť kultivovanou otázkou a vystupovaním. Práve preto zapôsobil ako veľký kontrast oproti politikom.

Celá otázka znela takto: „Aké kroky by ste podnikli, aby sme uspokojili naše energetické potreby, no zároveň ostali zodpovední vo vzťahu k životnému prostrediu a minimalizovali vplyvy na pracovné miesta pre ľudí, ktorí pracujú v uhoľných elektrárňach?“

Takto sa pýtal Ken

Pár dní po jeho výstupe sa na americkom internetovom predajcovi Amazon rozbehla nákupná horúčka červených pulóvrov. Sám dokonca propaguje červený pulóver, mikrofón, fúziky a okuliare. Teda presne typ oblečenia a doplnkov, ktoré mal na sebe, keď sa pýtal kandidátov.

Prečo sa rozhodol obliecť si červený pulóver? Najprv chcel prísť v olivovom obleku, ale keď si sadol do auta, tak sa mu roztrhli nohavice. Tak musel zvoliť inú variantu a rozhodol sa práve pre pulóver. Značka tohto pulóvra okamžite zareagovala a promuje ho s odkazom na prezidentskú debatu. Rozhodol sa tiež, že pulóver vydraží, keď získa správnu cenu.

Pred debatou mal na Twitteri iba siedmych fanúšikov, vrátane dvoch účtov svojej starej mamy. O pár hodín neskôr už ho sledovalo takmer 37 tisíc užívateľov. Keď eufória vyprchala, počet fanúšikov sa znížil na necelých 14 tisíc.

Ken dokonca oslovil aj známeho hudobníka Snoopa Dogga. Ten si chce "zahúliť" s Kenom a radí, mu aby vymenil farbu pulóvra na modrú, keďže to je farba demokratov (Hillary je demokratka, Trump je republikán). "Pekný pulóver Ken. Mal by si nosiť modrú. Prídi a zapáľ si s Doggom," napísal na Twitteri.

Potriasol si ruku aj s bývalým prezidentom Billom Clintonom

Viac o téme: PrezidentDebataUSADonald TrumpHillary ClintonKen Bone
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu