Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hrdá matka: synov-teroristov chváli za zabitie neveriacich!

(Zdroj: SITA)

TENGGULUN - Matka dvoch útočníkov z Bali, ktorí čakajú na vykonanie trestu smrti, v piatok uviedla, že jej synovia mali pravdu, keď "zabili neveriacich". Sedemdesiatročná Tariem to povedala reportérovi agentúry AFP, ktorý ju navštívil v jej dome v dedine Tenggulun vo Východnej Jáve po tom, čo celý deň pracovala na poli a navštívila mešitu.

"Neplačem. Nechávam to celé na Boha," uviedla v čase, keď odsúdení teroristi Amrozi a Muchlas, dve z jej 13 detí, čakajú na vykonanie rozsudku popravnou čatou vo väzení na druhej strane Jávy. "Myslím si, že zabitie neveriacich nie je chybou, pretože sa nemodlia," uviedla sediac na kamennej podlahe svojho rodinného domu obklopená Amroziho deťmi a ženou. "Moji synovia mali pravdu. Každé ráno sa zobudím o 2. hodine a modlím sa za ich bezpečie."

Stará žena kašľala a žiadala o lieky, keď hovorila. Vyzerala byť tiež zmätená z osudu svojich synov a pýtala sa: "Budú moji synovia popravení?" Nikto z príbuzných atentátnikov nevyjadril ľútosť nad krviprelievaním, keď bomby 12. októbra 2002 v dvoch nočných podnikoch na ostrove Bali zabili 202 osôb. Pri výbuchoch zahynulo vyše 160 zahraničných turistov vrátane 88 Austrálčanov. Išlo o najhoršie teroristické zverstvá v mene islamu od útokov z 11. septembra 2001 na Spojené štáty americké.

Tretí syn, Ali Imron, dostal za svoju rolu pri útokoch doživotný trest. Mladší brat Ali Fauzi vyjadril presvedčenie, že Amrozi a Muchlas bojovali na správnej strane. "Stretol som ich obidvoch minulý mesiac a povedali mi 'nebuďte smutní'." Fauzi tiež povedal, že jeho rodina sa nemá za čo hanbiť.

"Či sme v rozpakoch alebo zahanbení za to, čo urobili? Nie, sme hrdí, pretože v tomto svete plnom klamstiev a obvinení sú stále ľudia, ktorí sú pripravení bojovať proti tomu," povedal Fauzi. Susedia rodiny nemajú súcit s útočníkmi. "Mali by byť popravení, pretože všetci máme byť mierumilovní k druhým," uviedol jeden zo susedov.

Vlastník miestneho obchodu, ktorý útočníkov poznal od detstva, uviedol, že bol šokovaný, keď sa o ich čine dozvedel. Úrady uviedli, že 47-ročný Amrozi, 48-ročný Muchlas a ich 38-ročný vodca Imam Samudra môžu byť popravení od piatka polnoci do polovice novembra. Rodina by mala byť o ich poprave informovaná tri dni vopred.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu