Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Pri samovražednom útoku na konvoj zahynulo osem vojakov

MIRANŠÁH - Pri samovražednom útoku, pri ktorom vrazil atentátnik s výbušninami naloženým autom do vojenského konvoja, zahynulo v sobotu v Pakistane pri hraniciach s Afganistanom najmenej osem vojakov. Informovali o tom úrady.

Útok sa podľa ich údajov odohral pri prechode jednotiek cez nepokojnú provinciu Severný Vazíristan. "Osem vojakov zahynulo a 12 ďalších ich utrpelo zranenia," uviedol miestny predstaviteľ s tým, že počet obetí by mohol ešte stúpnuť. Podľa údajov obyvateľov armáda miesto nešťastia okamžite po incidente uzavrela.

Severný Vazíristan je kmeňová oblasť, ktorú americkí predstavitelia považujú za medzinárodnú základňu teroristickej siete al-Kájda spolupracujúcu s miestnymi protalibanskými militantami. Vládne vojenské sily tu proti nim bojujú od roku 2001, keď padol režim Talibanu v susednom Afganistane.

Pri bojoch proti militantom zomreli tento rok v Pakistane, ktorý je hlavným spojencom USA vo vojne proti terorizmu, už stovky osôb. K posledným ťažkým zrážkam došlo v piatok v kmeňovej oblasti Bajaur, kde vojaci zabili najmenej 16 povstalcov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu