Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Militanti z Talibanu prepadli policajnú stanicu: Zabili sedem policajtov a ukradli techniku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Rahmat Gul)

KÁBUL - Sedem policajtov zahynulo v pondelok večer pri útoku bojovníkov z hnutia Taliban na bezpečnostné stanovište v severoafganskej provincii Samangán. Informovala o tom v utorok agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

Pri útoku v okrese Darae Súf utrpelo zranenia ďalších päť policajtov. Podľa slov provinčného guvernéra Abdala Latífa Ibráhímího útočníci unikli aj s dvoma obrnenými vojenskými transportérmi, policajným vozidlom a sanitkou.

Podľa agentúry DPA Taliban prepadol v tejto oblasti v noci na utorok viacero stanovíšť a o život prišlo celkovo najmenej 20 príslušníkov bezpečnostných zložiek vrátane šéfa miestnej policajnej spravodajskej služby. Zatiaľ sa k útokom nik neprihlásil, avšak v minulých mesiacoch Taliban podnikal skoro každý deň útoky na afganské sily po celej krajine.  

V sobotu večer príslušníci Talibanu prepadli armádnu základňu na západe Afganistanu, pričom zabili 17 vojakov a uniesol ďalších 11. Obsadili tiež dve kontrolné stanovištia neďaleko tejto základne a ukoristili zbrane a muníciu.
 

Viac o téme: Policajtiútok Taliban
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu