Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V gabonskom meste sa rúca spolunažívanie kresťanov a moslimov: Muž pobodal dvoch novinárov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LIBREVILLE - V gabonskom hlavnom meste Libreville v sobotu 53-ročný muž pobodal dvoch dánskych novinárov. Ako informoval gabonský minister obrany Etienne Massard Makaga, útok sa stal, keď novinári nakupovali na remeselnom trhu obľúbenom medzi turistami.

V západoafrickej krajine, kde moslimovia a kresťania spolu žijú v mieri, je to pritom prvý takýto incident. Muž, ktorý je pôvodom z Nigeru a v Gabone žije 19 rokov, podľa ministra počas útoku kričal "Alláhu Akbar". Bezpečnostné zložky ho okamžite zadržali a následne polícii pri vypočúvaní povedal, že jeho čin bol "odplatou za útoky Spojených štátov proti moslimom a to, že Američania uznali Jeruzalem za hlavné mesto Izraela".

"Spravíme všetko pre to, aby páchateľ a jeho možní komplici dostali ten najprísnejší trest, aký zákon povoľuje," skonštatoval ďalej minister Makaga a skutok označil za hanebný a zbabelý. Takéto činy sú podľa neho v rozpore s gabonským spôsobom spolunažívania a škodia mieru v spoločnosti. Dvojicu žurnalistov, muža a ženu, ktorí údajne pracujú pre National Geographic, previezli do nemocnice. Muža však museli operovať a v súčasnosti je na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Viac o téme: Novináriútok Libreville
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu