Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vyšetrovanie útoku vo Švédku: Hlavný podozrivý sa priznal, že skutok spáchal

Útok vo Švédku. Zobraziť galériu (3)
Útok vo Švédku. (Zdroj: TASR/AP)

ŠTOKHOLM - Uzbek Rachmat Akilov, hlavný podozrivý z piatkového útoku nákladným automobilom v centre Štokholmu, sa priznal k spáchaniu "teroristického zločinu". Na pôde súdu to počas dnešného pojednávania povedal Johan Eriksson, právny zástupca tohto 39-ročného muža.

Jeho stanovisko je, že uznáva, že spáchal teroristický zločin, a preto akceptuje tiež to, že na neho bude uvalená väzba," uviedol podľa agentúry Reuters právny zástupca Eriksson. O väzbe rozhodne súd ešte v priebehu dneška.

Vyšetrovanie útoku vo Švédku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Markus Schreiber)

Prokurátor Hans Ihrman uviedol, že Akilov je podozrivým z teroristických zločinov v súvislosti s piatkovým útokom nákladným automobilom, pri ktorom prišli o život štyria ľudia. Pojednávanie na štokholmskom okresnom súde vzápätí pokračovalo za zatvorenými dverami. Sprevádzali ho zvýšené bezpečnostné opatrenia.

Vyšetrovanie útoku vo Švédku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP)

Akilov je hlavným podozrivým z toho, že odcudzeným nákladiakom na rozvoz piva vrazil v piatok do chodcov v pešej zóne Drottninggatan, pričom štyroch zabil a ďalších 15 zranil. Podozrivého, ktorý bol vo Švédsku neúspešným žiadateľom o azyl, zadržala polícia niekoľko hodín po tomto čine.

Viac o téme: Priznanieútok ŠvédskoRachmat Akilov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu