Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dráma v Indonézii: Pred policajným veliteľstvom sa odpálil samovražedný atentátnik

S Indonézii sa odpálil samovražedný atentátnik Zobraziť galériu (2)
S Indonézii sa odpálil samovražedný atentátnik (Zdroj: SITA)

JAKARTA - Veliteľstvo polície v meste Solo na indonézskom ostrove Jáva bolo dnes dejiskom samovražedného atentátu, v ktorom jeden z policajtov utrpel ľahké zranenie. S odvolaním sa na miestnu políciu o tom informovala agentúra AP.

Veliteľ polícia pre centrálnu Jávu, generál Condro Kirono, vyslovil predpoklad, že útok mohla spáchať militantná sieť, ktorá sa pri svojich atentátoch zameriava na políciu a ďalšie bezpečnostné zložky. Dodal, že vyšetrovaním sa ukáže, či ide o už známu alebo novú teroristickú sieť. K útoku v meste Solo došlo deň pred tým, ako moslimovia na celom svete - vrátane Indonézie, kde tvoria väčšinu obyvateľstva - budú sviatkom íd al-fitr sláviť koniec moslimského pôstneho mesiaca - ramadánu.

S Indonézii sa odpálil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Solo je známe ako kolíska islamského radikalizmu na Jáve. Mesto je sídlom školy založenej abú Bakarom Bašírom, zakladateľom teroristickej organizácie Džamá islámíja a duchovným vodcom páchateľov útokov na ostrove Bali z roku 2002. O život v nich prišlo 202 ľudí, prevažne austrálskych turistov. Indonézsky prezident Joko Widodo dnešný útok v Sole odsúdil a vyzval obyvateľov krajiny na pokoj, ale aj na ostražitosť počas nadchádzajúceho moslimského sviatku.

Viac o téme: Samovražedný atentátIndonéziaJávaSolo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu