Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

K včerajšiemu útoku v Turecku sa prihlásili vinníci: Kurdskí teroristi znova útočia!

Tureckom otriasol bombový útok na policajné vozidlo prevážajúce poriadkové sily v meste Istanbul.
Tureckom otriasol bombový útok na policajné vozidlo prevážajúce poriadkové sily v meste Istanbul. (Zdroj: SITA)

ISTANBUL - K zodpovednosti za bombový útok na budovu policajného riaditeľstva, pri ktorom zahynulo v stredu na juhovýchode Turecka šesť ľudí, sa dnes prihlásila Strana kurdských pracujúcich (PKK). Informovala o tom agentúra DPA.

PKK na internetovej stránke svojho ozbrojeného krídla uviedla, že išlo o samovražedný bombový útok, pri ktorom zahynulo oveľa viac príslušníkov bezpečnostných síl, ako sa oficiálne udáva. Podľa tureckej štátnej agentúry Anadolu pri výbuchu, ktorý zničil priečelie budovy policajného riaditeľstva a spôsobil rozsiahle materiálne škody, zahynuli traja policajti a traja civilisti a 51 ľudí utrpelo zranenia.

Doposiaľ sa nikto neprihlásil k zodpovednosti za bombový útok na policajný autobus, ktorý si v utorok v Istanbule vyžiadal 11 mŕtvych. Turecké úrady však aj z jeho organizácie obviňujú PKK. Tá už niekoľko desaťročí bojuje za autonómiu Kurdov žijúcich na juhovýchode krajiny. Ozbrojený boj PKK proti tureckej vláde si už vyžiadal približne 40.000 mŕtvych. Ankara i jej spojenci považujú PKK za teroristickú organizáciu. Niektoré bombové útoky na území Turecka sú pripisované aj extrémistickej skupine Daeš.

Viac o téme: TureckoStrana kurdských pracujúcich
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu