Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Putin má spojenca v boji proti terorizmu: Je potrebné vynaloženie spoločného úsilia

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Rusko a Izrael rozšíria vzájomnú spoluprácu zameranú na boj s medzinárodným terorizmom. Povedal to dnes ruský prezident Vladimir Putin, ktorého citovala agentúra AP.

Putin sa takto vyjadril po stretnutí s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, s ktorým dnes v Moskve rokoval najmä o posilnení vzájomných bilaterálnych vzťahov a tiež o snahách na vyriešenie sýrskeho konfliktu. "Hovorili sme o potrebe vynaloženia spoločného úsilia na boj s medzinárodným terorizmom," uviedol Putin na tlačovej konferencii.

"V tejto oblasti sme nepochybne spojencami a obe naše krajiny už v boji s extrémizmom nahromadili značné skúsenosti. Kontakty s izraelskými kolegami v tejto sfére budeme posilňovať," dodal ruský prezident.Putin ďalej uviedol, že obaja lídri diskutovali o situácii na Blízkom východe a obzvlášť v Sýrii, kde Rusko už od septembra 2015 podniká nálety na pozície islamistických militantov. 

Netanjahu uviedol, že s Putinom dnes hovorili aj o kontaktoch medzi vojenskými silami ich krajín pôsobiacich v tejto oblasti, aby tak "predišli akýmkoľvek incidentom" a dosiahli úspech v rámci boja s ich spoločným nepriateľom, ktorým je "medzinárodný terorizmus""Viedli sme dlhú a dôkladnú diskusiu o probléme, ktorý pre celý civilizovaný svet predstavuje radikálny islamský terorizmus," dodal Netanjahu. 

Viac o téme: Vladimir PutinBenjamin Netanjahu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu